Manpower verliest contract in Twente – Aanbestedingsnieuws

Manpower verliest contract in Twente

Foto: Manpower/3xP studio

Volgens Tubantia en de Volkskrant heeft Enschede, handelend ook in naam van alle Twentse gemeenten,  Regio Twente, Veiligheidsregio Twente, GBT, Onderhoud Enschede, Stadsbank Oost Nederland en de sociale werkvoorziening SWB Midden Twente de contracten met Manpower opgezegd vanwege ontevredenheid over de invulling van het contract.

Volgens een brief van Enschede aan alle betrokken instellingen voldoet Manpower al vanaf het begin van het contract, in juli 2017, niet aan de eisen die zijn gesteld in de aanbesteding. Het gaat nogal eens mis bij het factureren van de uren, bij het voorzien van een aantal vacatures en er zijn klachten over het werk van Manpower.

Manpower wordt verder verweten over onvoldoende professionaliteit te beschikken. Namens de gemeenten en andere betrokken instellingen zijn het afgelopen half jaar twee ingebrekestellingen verstuurd naar Manpower. Het bedrijf kreeg de tijd tot 1 november om de boel op orde te brengen, maar slaagde daar niet voldoende in volgens de door Enschede verstuurde brief.

per 1 februari  is het contract opgezegd en vanaf dan geldt er een tijdelijk contract met een andere uitzendorganisatie. Ook willen de gemeenten een nieuwe aanbesteding uitschrijven. In de brief die nu is verstuurd aan alle gemeenten om ze te informeren over deze stap, spreekt Enschede de verwachting uit dat Manpower Group Nederland de zaak zal aanvechten.

Bron: Tubantia/Volkskrant

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *