Machinefabriek Rusthoven gaat Assense Enkeerdbrug aanleggen – Aanbestedingsnieuws

Machinefabriek Rusthoven gaat Assense Enkeerdbrug aanleggen

Vanaf maandag 19 oktober begint aannemer Machinefabriek Rusthoven BV met de aanleg van de nieuwe Enkeerdbrug. Dit is de fiets-/voetgangersbrug in het Havenkanaal ter hoogte van Marsdijk. De oude brug is aan vervanging toe. Het werk begint met de sloop van de oude brug. Daarna volgt de opbouw van de nieuwe brug. De werkzamheden duren  3 á 4 maanden. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de Lonerbrug.

Al eerder is het ontwerp besproken en gepresenteerd aan de wijkbewoners. De nieuwe beweegbare Enkeerdbrug krijgt een open en fris ontwerp met elementen van de oude ophaalbrug. Tijdens de werkzaamheden worden fietsers en voetgangers omgeleid via de Lonerbrug. Daarnaast kan het zijn dat tijdens de uitvoering nog een stremming nodig is van de Kanaaldijk en het Kanaaldijkpad.

De gemeente Assen heeft het ontwerp voor de nieuwe beweegbare Enkeerdbrug neergelegd bij IPV Delft. IPV Delft kreeg overigens pas een Australische opdracht voor een fietsbrug. Die schreven over hun ontwerp voor de Enkeerdbrug:

©Assen 2020
Ontwerp IPV Delft

Eerder kwam de gemeente met een voorstel om de bestaande ophaalbrug te vervangen door een hoge vaste brug. Dat voorstel viel echter slecht bij omwonenden. Daarop schakelde Assen ons in om een ontwerp te maken dat wel aansloot bij de bewonerswensen. Het resultaat is een moderne variant op de traditionele ophaalbrug. Ingetogen, slank en zorgvuldig gedetailleerd.

Bron: Assen, 12 oktober 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *