Maastricht in zee met Hospi Housing voor faciliteren kamerverhuur – Aanbestedingsnieuws

Maastricht in zee met Hospi Housing voor faciliteren kamerverhuur

De Universiteit Maastricht en de gemeente Maastricht geven sociale onderneming Hospi Housing opdracht hospitaverhuur in Maastricht te stimuleren. Hiermee willen UM en gemeente de komende twee jaar het kameraanbod voor studenten verruimen. Dat bericht de gemeente Maastricht in een persbericht. Er is een overeenkomst gesloten voor 2 jaar. De kosten worden gedeeld door de gemeente en de UM. Doel is dat er 100 matches tot stand komen in deze twee jaar.

Hospi Housing is een platform dat 3 jaar geleden is gestart door 3 voormalige studenten uit Utrecht. Hun oplossing is het koppelen van (internationale) studenten aan lokale hosts en gastgezinnen. Het platform bijdragen aan het voorkomen van woningnood en het tegengaan van eenzaamheid. Via het platform worden vraag en aanbod gekoppeld, Hospi Housing faciliteert en ondersteunt bij de matching. Voor hosts en gastgezinnen is de service gratis, studenten betalen een eenmalige fee.

©Hospi 2022

Hospi Housing is reeds actief in Utrecht en Leiden en heeft een netwerk van ruim 200 hosts en gastgezinnen en 5000 studenten. Daan Donkers van Hospi Housing: “Maastricht is een unieke stad met een eigen cultuur, tradities en een internationaal karakter. Wij zijn enorm trots dat Maastricht de derde stad is waar Hospi Housing naar uitbreidt”.

De woningmarkt voor (internationale) studenten is krap. Hospi Housing zoekt en verifieert hosts en gastgezinnen en helpt hen bij het (tijdelijk) in huis nemen van een student. Tegelijkertijd vertegenwoordigen ze de student, zorgen dat ze niet te veel betalen en dat ze een veilige plek hebben. De opdracht voor Maastricht is een netwerk van gastgezinnen, hosts en studenten opbouwen en vervolgens koppelingen tot stand te brengen tussen vraag en aanbod. Wethouder Niels Peeters: “Met een ervaren partij als Hospi Housing kunnen we de druk op de studentenkamermarkt weer een stukje verlichten. Bij hospitaverhuur ontstaat bovendien gelijk verbinding tussen nieuwkomende studenten en inwoners. Dat is zeer waardevol”.

Naast Hospi Housing bieden ook Match Maastricht, Housing Maastricht en SOS Maastricht hulp bij het vinden van kamers of bij gastgezinnen. Waar Hospi Housing een platform biedt voor hospitaverhuur in het algemeen, kunnen studenten die hun hospita willen ondersteunen bij hun specifieke hulpvraag in ruil voor huurkorting terecht bij Match Homesharing. Homesharing is een project onder de vlag van het uitvoeringsprogramma Studentenstad. Maastricht Housing is het officiële huisvestingsplatform voor studenten van UM en Zuyd Hogeschool, waar al het beschikbare aanbod samenkomt. SOS Maastricht is een initiatief van studenten voor studenten en bemiddelt voor couch surfing (kortdurend verblijf).

Meer informatie op www.hospihousing.com

Bron: Maastricht, 20 april 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *