LIAG renoveert tijdelijke huisvesting Europol – Aanbestedingsnieuws

LIAG renoveert tijdelijke huisvesting Europol

Foto: Redept.nl

De  aanbesteding voor het ontwerpen en realiseren van de verbouwing van het pand aan de Jan Willem Frisolaan 13 te Den Haag (exclusief de bijbehorende terrein technische inrichting en beveiligingscomponenten) is Gegund aan LIAG Architecten en Bouwadviseurs aan de Haagse Koninginnegracht. Het gebouw aan de Jan Willem Frisolaan dient na de verbouwing te voldoen aan de thans geldende wet- en regelgeving. De gebruiker is een internationale organisatie (Europol) , er worden specifieke eisen aan het beveiligingsniveau gesteld. Er worden circa 170 werkplekken gecreëerd in het pand.

Het Rijksvastgoedbedrijf bouwde een nieuw hoofdkantoor voor Europol, de rechtshandhavingsorganisatie van de Europese Unie. In 2011 vestigde Europol zich op de locatie van de voormalige Statenhal aan de Eisenhowerlaan in Den Haag.

Europol groeit als gevolg van de toename van het aantal deelnemende lidstaten en de uitbreiding van het takenpakket. Om deze reden heeft Europol verzocht om een aantal aanpassingen door te voeren binnen het bestaande gebouw aan de Eisenhowerlaan. Tijdens de aanpassing van het hoofdkantoor gaat Europol gebruik maken van extra tijdelijke huisvesting aan de Jan Willem Frisolaan 13.

De geraamde kosten voor de verbouwing zijn geschat op €2 637 500,00

LIAG Architecten bestaat dit jaar 100 jaar. Enkele bekende gebouwen die ze heeft ontworpen in deze 100 jaar zijn bijvoorbeeld  de Lichttoren in Eindhoven (1919), Villa Windekind, Den Haag, 1928, Bedrijfsschool Philips Eindhoven 1929.

Lichttoren Philips
Foto: © BBP

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *