Levering LED-verlichting sportvelden gemeente Gorinchem – Aanbestedingsnieuws

Levering LED-verlichting sportvelden gemeente Gorinchem

Laatst geupdate op december 21, 2020 door redactie

GJS Gorichem. Foto: Google Streetview

Gemeente Gorinchem beheert en onderhoudt verschillende sportvoorzieningen in de gemeente. Diverse sportverenigingen beschikken momenteel over conventionele verlichting rondom de sportvelden. Zij komen in aanmerking voor verduurzaming middels LED verlichting en/of een nieuwe installatie. Het betreft de volgende sportverenigingen:

 • Voetbalvereniging GJS;
 • Voetbalvereniging Unitas;
 • Voetbalvereniging SVW;
 • Gorinchemse Hockeyclub Rapid;
 • Gorinchemse Korfbal Vereniging;
 • Atletiekvereniging Typhoon
 • Gorinchemse Jeu de Boulesvereniging Les Boulistes

Op hoofdlijnen bestaat de opdracht uit de volgende werkzaamheden:

 • Verwijderen bestaande armaturen op de zeven bovenstaande sportvelden;
 • Leveren en monteren nieuwe LED verlichting;
 • Demonteren van 8 klimmasten en plaatsen van 8 nieuwe klimmasten bij voetbalvereniging Unitas;
 • Demonteren van 2 klimmasten en plaatsen van 2 nieuwe klimmasten bij voetbalvereniging SVW;
 • Bekabelingswerkzaamheden.;
 • Onderhoudscontract.

De vervanging vindt in de komende 4 jaar (2021-2024) plaats zodat deze past in de budgettaire kaders van de opdrachtgever. Na gunning wordt met de gemeente Gorinchem en de buitensportverenigingen afgestemd bij welke vereniging wanneer de verlichting wordt vervangen. In totaal dienen er 144 LED- armaturen geplaatst te worden. De gehele opdracht heeft een plafondbedrag van €395.000,-, excl. btw. Dit is de totale som voor het gehele werk (inclusief alle kosten).

De gemeente is opzoek naar betrouwbare partner die de levering van kwalitatief goede LED verlichting voor een eerlijke prijs verzorgd. Hierbij wil de gemeente goede garantievoorwaarden, een goed onderhoudscontract en dat materialen en onderdelen goed na te leveren zijn. De eigenschappen van deze partner laten zich het best omschrijven als vakkundig, betrouwbaar,
innovatief, meedenkend, probleemoplossend en ontzorgend. Onze partner is de expert, geniet van de uitdaging en is straks trots op de geleverde prestatie. De prijs is daarbij vanzelfsprekend marktconform.

Tevens is de doelstelling van deze aanbesteding het doelmatig en rechtmatig inkopen van LED verlichting ten behoeve van de sportvelden van de gemeente. Het doel is om de verenigingen hiermee te verduurzamen. Verduurzaming zorgt ervoor dat de verenigingen een stap zetten richting een energie neutralere samenleving en zorgt voor een lagere energierekening van de sportveldverlichting. Hierdoor worden de jaarlijkse lasten van de sportverenigingen beter te dragen. Het doel van de aanbesteding is om te komen tot een overeenkomst met één leverancier waarbij het mogelijk is de opdracht uit te breiden. 

De aanbesteding zal leiden tot een overeenkomst voor het uitvoeren van de opdracht die zal ingaan na gunning en is voor de duur van het tot stand komen van de opdracht. Tevens wordt voor het onderhoud (één maal per twee jaar) een onderhoudscontract afgesloten voor de duur van vier jaar met de optie tot verlenging van twee keer twee jaar. 

Bron: Tenderned 15 december 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/214361

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *