Levering klein keukenmateriaal Ministerie van LNV – Aanbestedingsnieuws

Levering klein keukenmateriaal Ministerie van LNV

Foto: Pexels.com

Het doel van deze openbare aanbesteding is om een raamovereenkomst af te sluiten met één opdrachtnemer
voor de levering van klein keukenmateriaal. Hieronder wordt verstaan:

  • Hard porselein,
  • Glaswerk,
  • Bestek,
  • Cateringbenodigdheden,
  • Overig restaurant gerelateerd,
  • Gastronorm,
  • Professionele horeca apparatuur en koffiezetapparatuur.

 De af te sluiten raamovereenkomst dient aan te sluiten bij de eisen en wensen van de deelnemer.  De deelnemers zijn Politie (Nationale Politie), Rijks Cultureel Erfgoed, CDV Belastingdienst, CDV DJI, CDV RWS, IND en FMH. De overeenkomst dient daarnaast flexibel te zijn ten aanzien van de levering van glaswerk, keukengerei en kleine apparaten (samengevat: klein keukenmateriaal). Aanvullende doelstellingen:
Circulariteit (gebruik van duurzame materialen en grondstoffen)
Reducering van CO2 uitstoot onder andere door middel van gebruik maken van de logistieke hub
Daarnaast is het doel van deze aanbesteding om een opdrachtnemer te contracteren die zorgt voor een goede borging van kwaliteit en continuïteit, bij wie duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel staat, die een goede communicatie richting de gebruikers hanteert omtrent deze onderwerpen en die, tot slot, flexibel kan inspelen op onverwachte situaties.

De looptijd van de af te sluiten raamovereenkomst is twee jaar en kent de mogelijkheid voor opdrachtgever om tweemaal met twaalf maanden te verlengen. De maximale looptijd is vier jaar waarna de raamovereenkomst van rechtswege eindigt.

Aanbesteder kan niet voorspellen wat de exacte omzet wordt in de komende jaren. Naar verwachting zal het voornamelijk gaan om aanvullingen op het huidige klein keukenmateriaal. Deze aanvullingen worden gedaan als het huidige klein keukenmateriaal bijvoorbeeld kapot gaat, zoek raakt of is verouderd. Bij bijvoorbeeld het openen van nieuwbouwlocaties zal er een complete
inventaris nieuw besteld worden. Dan zal het gaan om grotere bestellingen. De verwachting is echter dat dit sporadisch gaat gebeuren. Echter, de verwachting dat vanaf 5 januari 2023 het aanbieden en gebruiken van wegwerpproducten zoals bekers en voedselverpakkingen alleen nog toegestaan is als het aantoonbaar ingezameld en gerecycled kan worden, kan aanzienlijke impact hebben op de omvang van de opdracht. Een ander aandachtspunt dat invloed kan hebben op de omvang van de opdracht betreft het sluiten van panden. De laatste jaren zijn er vanwege een krimpende overheid panden gesloten. Het servies en overige keukenmateriaal van die panden blijft bewaard en wordt ingezet op andere locaties die nog wel open zijn. De raming voor de opdrachtwaarde bedraagt als volgt:
De gemiddelde historische contractwaarde per jaar voor alle deelnemers gezamenlijk is ca. €510.000,- excl. BTW. Dat betekent dat de raming van de contractwaarde voor onderhavige aanbesteding op €2.100.000,- excl. BTW gesteld wordt.

De aanbesteding volgt de openbare procedure. De opdracht wordt gegund aan de Inschrijver die de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft.  

Bron: Tenderned zondag 28 november 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/245291

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *