Levering hoogwerkers brandweer veiligheidsregio Brabant-Noord – Aanbestedingsnieuws

Levering hoogwerkers brandweer veiligheidsregio Brabant-Noord

Foto: Zieglerbrandweertechniek

De veiligheidsregio Brabant-Noord (VRBN) heeft drie hoogwerkers in haar verzorgingsgebied die aan vervanging toe zijn. Voor
de levering van deze hoogwerkers en het onderhoud ervan wenst de VRBN één partij te selecteren. Doel van deze aanbesteding is het afsluiten van een overeenkomst om drie nieuwe hoogwerkers aan te schaffen met als optie het leveren van een vierde hoogwerker. De optie is bedoeld als achtervang in de situatie dat één van de drie nieuwe hoogwerkers onverhoopt (bijvoorbeeld door een ongeluk) definitief niet meer inzetbaar is of door een vernieuwde behoefte n.a.v. een beleidswijziging. Van de optie
kan door VRBN gebruik worden gemaakt tot maximaal zes jaar na opdrachtverstrekking voor de drie hoogwerkers.
Het onderhoud van chassis en het bovenstel (de opbouw) van de hoogwerkers wordt mogelijk ook afgenomen, dit is afhankelijk van het aangeboden onderhoudscontract.

De overeenkomst met betrekking tot de levering van de hoogwerkers heeft een looptijd van vier jaar en kan aansluitend maximaal twee maal met één jaar worden verlengd. Verlenging vindt stilzwijgend plaats. Indien de aanbestedende dienst er voor kiest de overeenkomst niet te verlengen wordt deze schriftelijk opgezegd. Na de ingangsdatum van de overeenkomst zal VRBN direct over gaan tot het bestellen van twee stuks hoogwerkers. De beoogde ingangsdatum van de overeenkomst is gesteld op 1 januari 2022. De derde hoogwerker zal in opdracht worden gegeven omstreeks het tweede kwartaal van 2023. Voor de aanbesteding van de opdracht, hanteert VRBN de Europese openbare aanbestedingsprocedure. Op deze aanbestedingsprocedure is de Aanbestedingswet van toepassing. Uit het PvE leren we dat het gaat om:
– Post Cuijk, Q2 2023
– Post Veghel, Q 4 2023
– Post Oss, Q1 2025

De tijd benodigd om de hoogwerker vanuit rijstand in stelling (volledige afstempeling) te brengen, mag niet meer dan 120 seconden bedragen. Het chassis dient een 3-asser van het type 6×2 te zijn. De vooras is uitgevoerd met parabolische vering (staal). De achterassen zijn lucht geveerd. De acceleratie maximaal belast voertuig (90% GVW) op de vlakke weg van 0 tot 65 km/h is kleiner dan of gelijk aan 25 seconden. De topsnelheid dient afgeregeld te zijn op 115 km/h. Het voertuig dient voorzien te zijn van een 360º (graden) birdview-camerasysteem en een achteruitrijcamera geïntegreerd in één beeldscherm.
Merk Omniview Het 360º zicht wordt bereikt met minimaal 4 camera’s verdeeld over de 4 zijden van het voertuig. De vlucht is minimaal 20 meter (rondom) bij de volgende condities: Een werkvloerhoogte van 11 meter en een korfbelasting van 550 kg bij maximale afstempeling. en een volledige 360 graden rotatie eindloos.

Bron: Tenderned zondag 11 juli 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/232797

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *