Levering 18 stuks sneeuwploegen Defensie (MatlogCo) – Aanbestedingsnieuws

Levering 18 stuks sneeuwploegen Defensie (MatlogCo)

foto: Pixabay.com

Het CLSK (Commando Luchtstrijdkrachten) heeft voor sneeuw- en ijsbestrijding de beschikking over diverse hulpmiddelen die op of aan een voertuig bevestigd worden. Hierbij gaat het om sneeuwploegen, borstels, strooibakken voor zout en sproeibakken voor vloeistof. Deze middelen worden veelal aan de oude 4-ton truck bevestigd. Door de invoering van de nieuwe Scania Gryphus zijn deze bestaande sneeuw- en ijsbestrijdingsmiddelen niet meer passend en is aanpassing om het passend te maken niet rendabel.

Op de diverse Vliegbases van de CLSK is het, conform ICAO regelgeving verplicht om o.a. landingsbanen of terreinen, platformen en aanrijroutes sneeuw- en ijsvrij te houden. Voor de interoperabiliteit met de nieuwe Scania Gryphus is een nieuwe set van sneeuw- en ijsbestrijdingsmiddelen nodig, waaronder ook nieuwe sneeuwploegen. Deze opdracht is onderdeel van dit project. Omdat de urgentie voor de sneeuwschuivers het grootst is in verband met de interoperabiliteit met de Scania Gryphus, wordt deze opdracht als eerste aanbesteed. De Aanbestedende dienst wil nog onderzoeken of een integraal onderhoudscontract mogelijk is voor de diverse sneeuw- en ijsbestrijding.  Daarom  heeft de aanbestedende dienst het onderhoudscontract als optie opgenomen in deze opdracht.

De scope van de opdracht is:

  1. Levering van 18 sneeuwploegen;
  2. Opleiding/introductie voor bediening, veilig en correct gebruik en het onderhoud voor  maximaal 20 personen en op aanvraag;
  3. Optie: jaarlijks preventief – en indien benodigd- correctief en modificatief onderhoud aan de 18 stuks sneeuwploegen en mogelijk 9 extra sneeuwschuivers (duur Onderhoudsovereenkomst 15 jaar);
  4. Optie: leveren van maximaal 9 sneeuwploegen.
  • De levering van 18 sneeuwploegen heeft een geraamde waarde van €500.000,- excl. BTW.
  • De optionele onderhoudsovereenkomst heeft een geraamde waarde van €450.000,- excl. BTW.
  • De optionele levering van 9 sneeuwploegen heeft een totaal geraamde waarde van €250.000,- excl. BTW.

Het niet indienen van de onderhoudsoptie leidt tot uitsluiting.

De Aanbestedende dienst en opdrachtgever is het Materieellogistiek Commando Land (MatlogCo), onderdeel van de Koninklijke Landmacht is verantwoordelijk voor de instandhouding van het grondgebonden materieel van Defensie. De aanbestedende dienst hecht grote waarde aan de levering van de initiële 18 sneeuwploegen voor 1 augustus 2022, hoe spoediger de levering hoe beter. Inschrijver kan daarom een fictieve korting verdienen naar gelang inschrijver de 18 sneeuwploegen eerder kan leveren. De gebruikte procedure is de openbare procedure uit de Aanbestedingswet 2012.

Bron: Tenderned zondag 19 december 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/247326

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *