Leudal stapt uit inkoopsamenwerking – Aanbestedingsnieuws

Leudal stapt uit inkoopsamenwerking

De gemeente Leudal gaat het leerlingenvervoer opnieuw aanbesteden. Het gaat daarbij met name om taxivervoer van kinderen, die naar het speciaal (basis) onderwijs gaan. De reden om opnieuw aan te besteden heeft te maken met het feit dat het contract bij de huidige aanbieder afloopt.

Het KTO is gehouden onder ouders van leerlingen die gebruik maken van het leerlingenvervoer. De vragen in het KTO hadden betrekking op de dienstverlening door de gemeente en de uitvoering van het leerlingenvervoer. In Leudal maken ruim 200 leerlingen gebruik van het taxivervoer naar school. Ten opzichte van de omringende gemeentes is dit relatief veel.

Wethouder Mart Janssen: 

©BBP 2017

“Juist voor deze kinderen en hun ouders is het heel belangrijk dat het leerlingenvervoer correct wordt uitgevoerd. We hebben relatief veel leerlingen, die hier gebruik van maken. Zij moeten op tijd op school en thuis kunnen zijn. Door het vervoer opnieuw aan te besteden kunnen we ook ruimte bieden aan lokale (kleinere) vervoerders. Daarbij zetten we in op de kwaliteit van het vervoer, duurzaamheid en het jeugdwetvervoer.”

Bron: Leudal, 21 januari 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *