Kunstgras MVV verlaat door aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Kunstgras MVV verlaat door aanbesteding

Dagblad de Limburger bericht dat  er even geen plek is voor MVV in het eigen stadion in verband met de aanleg van een nieuw kunstgras grasveld. De procedure om een aanbesteding in de markt te zetten kost veel tijd en is niet klaar voor het voetbalseizoen

Er lag al een kunstgras mat in het stadion van MVV. Dat is echter versleten en afgekeurd door de UEFA, berichtte de krant eerder. Aanbestedingsnieuws vindt het opmerkelijk want volgens Foxsports lag het vorige kunstgrasveld er nog maar 5 jaar. Leveranciers beweren nogal eens dat het kunstgras 10 jaar of langer mee kan gaan.

MVV zegt zelf:

©MVV 2020

Na vijf jaar trouwe dienst is het kunstgrasveld in De Geusselt op. Daarom ook zal er een hagelnieuw grasveld liggen op het moment dat de nieuwe competitie 2020-2021 van start gaat. De werkzaamheden zijn maandag gestart.

In 2015 bestond er nog een inkoopbehoefte voor echt gras bij de directeur van MVV. De directeur destijds, Paul Penders verwachtte dat echt gras een licentievoorwaarde van de Eredivisie ging worden. Directeur Frans Erens vond datzelfde jaar juist dat met kunstgras het stadion “multifunctioneel  [kan] worden ingezet”. Het is toch kunstgras geworden. De gemeente Maastricht besloot daartoe. Al in 2018 werd het kunstgras als matig beoordeeld, met een 2,3.

Aanbestedingsnieuws ging dus op zoek naar de tender. Die tender uit 2015 was gegund na 1 inschrijving, aan C.S.C. Ceelen Sport Constructies BV uit Zeewolde. Die leverancier is gespecialiseerd in onderhoud en waarschuwt voor weersinvloeden op het sportveld. Over het algemeen kan het kunstgras veel hebben, maar niet als het gevroren heeft, om er dan bij door weer op te gaan spelen. Ook bij aanhoudende droogte kunnen de speelvelden indrogen en onstabiel worden.  Weersinvloeden? Het lijkt wel echt gras. Een wijze les voor iedereen die zich bedenkt om gras voor kunstgras te vervangen.

In 2017 gunde Maastricht een kunstgras veld in sportpark Heer aan Topgrass uit St. Oedenrode. Topgrass levert aan veel sportclubs uit de Eerste divisie de grasvelden, met name omdat het de plastic grasvelden ook recyclet. De kunstgrasmarkt kent in de jaren tijdens de zomerstop een enorme piek. Daarom kunnen niet alle leveranciers voldoen aan de vraag. Heel veel leveranciers zijn er ook niet. Vandaar dat het nogal een bonanza kan worden wie er op de aanbesteding reageert.

De grassprietjes van het echte MVV grasveld van voor 2015 zijn verkocht aan fans voor 5 euro voor een stukje gras en per opbod voor de middenstip. Misschien dat het met een terugroepactie nog bij elkaar kan worden gepuzzeld.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190626_00111866/mvv-wil-af-van-kunstgras

https://www.foxsports.nl/nieuws/artikel/518517/mvv-kiest-voor-kunstgras

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200810_00171180/nieuwe-mat-in-de-geusselt-even-geen-plek-voor-mvv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *