Kniehoog gras op speelplaatsen Kettwig – Aanbestedingsnieuws

Kniehoog gras op speelplaatsen Kettwig

Het gras staat kniehoog op speelplaatsen en het onkruid tiert welig in de berm in het anders zo aangeharkte Kettwig, in de Duitse gemeente Essen. Dat ist het gevolg van een aanbesteding, zo laat Joachim Jan, een groenmanager van de gemeente weten. Panne bei Ausschreibung, kopt de lokale pers.

©Tuxyso 2013 / Wikimedia

Het werk werd pas in april aan het bedrijf gegund na een aanbesteding, Mede daardoor, en omdat het bedrijf verwacht biomassa te oogsten, kon het bedrijf niet op tijd inspelen op de nieuwe opdracht en de daarmee gepaard gaande bezuinigingen. Daarom doet het nu niets. Helaas is dat nu ook nog midden in het groeiseizoen, waardoor het gras er nu twee kontjes hoog is.

De gemeente heeft al meerdere aansporingen gegeven, maar dat mag niet baten. De opdracht intrekken, gaat echter ook niet. Dat zou de nakoming ervan niet baten. Hij neemt nu aan dat de situatie in de loop van juli verbetert.

http://www.lokalkompass.de/essen-kettwig/politik/gruen-auf-anlagen-wuchert-panne-bei-ausschreibung-d927711.html
https://www.lokalkompass.de/essen-kettwig/politik/der-gruenschnitt-und-die-pflege-auf-spielplaetzen-hat-derzeit-vorrang-vor-den-uebrigen-gruenanlagen-m4700349,927711.html

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *