Kersten levert WMO hulpmiddelen Pijnacker-Nootdorp – Aanbestedingsnieuws

Kersten levert WMO hulpmiddelen Pijnacker-Nootdorp

In april van dit jaar ging het Hulpmiddelencentrum failliet. De VNG speelde een bemiddelende rol tussen de curator en gemeentelijke afnemers. Dat was toen best vervelend voor inwoners in Pijnacker-Nootdorp die gebruikmaken van Wmo-hulpmiddelen. De gemeente heeft inmiddels een oplossing gevonden: met ingang van 1 september 2020 is Kersten Hulpmiddelenspecialist de nieuwe leverancier voor Wmo-hulpmiddelen.
De curatoren onderhandelen over de mogelijkheden om de activiteiten van het HMC over te dragen aan enkele overnamepartijen. De voorkeur van de curatoren gaat uit naar een zo breed mogelijke overdracht van de activiteiten aan één partij. Curatoren streven er naar om  een overdracht van alle activiteiten te realiseren. Indien gemeenten ieder voor zich zouden gaan opereren, kan dat betekenen dat dat streven wordt tegengewerkt.

(Red AN: dat is een van de voorbeelden waarbij Nederlands recht haaks staat op het door aanbestedingsrecht afgedwongen gevolg, curatoren willen zo veel mogelijk de opdrachtgever benadelen om de schuldeisers van de gefaillideerde tegemoet te komen, terwijl met een aanbesteding het omgekeerde gezocht wordt.

„Eind juni heeft Kersten Hulpmiddelenspecialist een groot deel van het failliete Hulpmiddelencentrum (HMC) overgenomen en dat biedt nieuwe kansen! Met deze overname breidt Kersten namelijk haar dienstenpakket uit”, zo zegt Kersten zelf.

©Kersten 2020

Zo betreedt Kersten een nieuw deel van de markt met haar producten en diensten. Kersten zal de dienstverlening vanuit de voormalige HMC-vestiging in Leeuwarden continueren. Deze vestiging is tijdens deze overnameperiode open gebleven en zal open blijven, maar onder de vlag van Kersten. Met deze overname zijn ook medewerkers vanuit HMC meegegaan. Hierdoor is meteen de goede kennis in huis en kan – zoals vanouds – kwaliteit worden gegarandeerd. Ook Kersten heeft met alle zorgverzekeraars contracten.

Als gevolg van de coronacrisis zijn alle uitleenpunten een aantal maanden geleden tijdelijk gesloten. Inmiddels zijn er een aantal uitleenpunten weer geopend en wordt er hard gewerkt om andere uitleenpunten te (her)openen.

Over de leverancier:

Kersten Hulpmiddelenspecialist is actief in de hulpmiddelenbranche sinds 1987. Vanaf het begin staat het bieden van kwaliteit in service, hoogstaande producten en vakmanschap hoog in het vaandel. Deze ingrediënten vormen tot op de dag van vandaag de basis voor het succes van Kersten Hulpmiddelenspecialist. Kersten is er voor u als eindgebruiker, alsook voor zorginstellingen, gemeenten, zorgverzekeraars- en kantoren.

Wij zijn trots op onze pioniersrol op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iedereen in de maatschappij moet mee kunnen en blijven doen. Wij geloven in het bieden van kansen en streven ernaar één op de vier werkplaatsen binnen ons bedrijf te laten vervullen door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *