Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V. ontwikkelt Oud Gastel centrum – Aanbestedingsnieuws

Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V. ontwikkelt Oud Gastel centrum

Foto± Kalliste

De ontwikkelaar voor het plangebied Oud Gastel centrum is bekend. Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V. uit Nieuwegein gaat het gebied behorende bij de Kerkstraat 3a-5, voormalige Bernardusschool en het trapveldje aan de Mgr. Meeuwissenstraat ontwikkelen. Kalliste heeft de aanbestedingsprocedure gewonnen met het door hen ingediende schetsontwerp. Zij gaat deze gronden ontwikkelen voor 29 woningen inclusief het bijbehorende openbaar gebied.

Eerder dit jaar is gestart met de aanmeldingsfase van de aanbesteding, hierop heeft de gemeente vier aanmeldingen ontvangen. Al deze vier aanmeldingen zijn toegelaten tot de inschrijvingsfase, waarbij de uitgenodigde partijen de mogelijkheid hebben gekregen een inschrijving in te dienen. Dit heeft geresulteerd in een uiteindelijke definitieve gunning aan Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V. samen met haar partners Bedaux de Brouwer Architecten en MTD Landschapsarchitecten.

De voorgestelde woningen voor veel doelgroepen interessant. Ze zijn geschikt voor senioren, maar ook voor andere doelgroepen zoals empty-nesters (geen thuiswonende kinderen meer), doorstromers, starters en gezinnen. Ook zijn de woningen geschikt voor gezinnen met een inwonend familielid. Verder blijkt uit het plan dat alle woningen onder begeleiding van Kalliste en haar partners door workshops op de woonwensen verder uitgewerkt zullen worden. Ook de schoolwoningen in de voormalige Bernardusschool zullen daarbij betrokken worden. Als alles voorspoedig verloopt kan de bouw in het voorjaar van 2020 starten”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *