BAM wint aanbesteding stadion Karlsruhe – Aanbestedingsnieuws

BAM wint aanbesteding stadion Karlsruhe

BAM heeft een Duitse aanbesteding gewonnen voor het Wildparkstadion. BAM had zich daarbij geboogd op 2 referentieprojecten: de Opel Arena in Mainz en het stadion van Dynamo Dresden.

De aanbesteding is met een jaar vertraagd. Karlsruhe had zelf verwacht dat december 2017 het gunningsbesluit was genomen en dat de contracten met de geselecteerde contractant hadden kunnen worden ondertekend. Bovendien wordt het stadion €9 miljoen euro duurder dan verwacht. Daar is nog flink over gesteggeld in de gemeenteraad aldaar. Op Baden TV is er een filmpje van. Desondanks stemden alleen kleine linkse oppositiepartijen tegen.

©Wikipedia/ Sven Scharr 2009

Er waren ook maar 2 bieders in de race in plaats van de beoogde 6, volgens de Badische Neue Nachrichten (BNN). Dat was tot grote verrassing van de stad. “Vanwege de Europese wettelijke eisen was het toestemmingsbesluit anoniem”, bericht BNN, over het oordeel van de gunningscommissie.

Kalsruhe heeft het stadion nodig, om te kunnen voldoen aan de eisen van het profvoetbal. In het bijzonder moet het nieuwe stadion voldoen aan de specificaties van de DFL Stadium Manual en aan de andere vereisten van DFL en DFB voor Bundesliga stadions. Vanwege het verouderde bouwmateriaal en het bijbehorende grote aantal structurele onvolkomenheden, is een renovatie van het bestaande stadion niet logisch. De stad Karlsruhe plant daarom de volledige renovatie van het Wildparkstadion als een modern, duurzaam stadion voor 35.000 toeschouwers.

https://ausschreibungen-deutschland.de/324978_Vergabe_von_Planungs-_und_Bauleistungen_zum_Vollumbau_des_Fussballstadions_im_Wildpark_2016_Karlsruhe

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *