Justitie wil iets met ICT inkopen voor 124 miljoen – Aanbestedingsnieuws

Justitie wil iets met ICT inkopen voor 124 miljoen

©zaz2019

Justitiediensten willen ICT inkopen. Wat voor ICT, nou algemeen. De aanbesteding zelf klinkt nogal cryptisch. Dat begint al met deTendernaam: Resultaatverplichte ICT / IV opdrachten ten behoeve van de ministerie van JenV (Bestuursdepartement JenV, DJI, DT&V, IND, JIO, Justid, Justis, NFI, OM, COA, RvdK en RIVM) Eigenlijk klonk alleen de geraamde opdrachtwaarde niet cryptisch want daar stond maar liefst 124 miljoen.

Zo weet je dus wel aan wie je wat moet leveren maar wat diegene dan wil hebben, sja. Dat is moeilijk want het is wel ICT he. De werkzaamheden aan maatwerkapplicaties bestaan uit “beheer en onderhoud” en “ontwikkeling en bouwen”. Beheer en onderhoud beperkt zich in hoofdzaak tot technisch applicatiebeheer. Ja maar wat voor applicaties? Windows, Linux? C#? Java? Python? Wat willen ze hebben? Nou resultaat dus. Dat wordt lachen. Een mislukking is ook een resultaat. Een totaal ineenstorten is ook een resultaat. Een hoop geld uitgeven aan niets… zou dat ook een resultaat zijn.

We lazen maar de aanbestedingsdocumentatie maar die hielp ons ook niet veel wijzer te worden. Al vonden we nog wel een iets minder vage opdrachtomschrijving:

Ontwikkeling en bouwen omvat een breed scala aan werkzaamheden, zoals programmeren, parametriseren, installeren en uitrollen, inclusief alle daarbij behorende voorbereidende ICT-werkzaamheden. Ontwikkeling betreft zowel nieuwbouw als het door ontwikkelen van bestaande maatwerkapplicaties, tenzij doorontwikkeling van deze maatwerkapplicaties onder beheer en ontwikkel contracten vallen. Aan zowel beheer en onderhoud als aan ontwikkeling kunnen
werkzaamheden in aanpalende ICT-gebieden worden toegevoegd, mits de toegevoegde werkzaamheden in omvang niet de hoofdwerkzaamheden overstijgen. Leveranciers dienen alle gebruikte technologieën te kunnen ondersteunen, hetzij door inzet van eigen personeel, hetzij door gebruik te maken van gespecialiseerde onderaannemers. Het betreft steeds contractueel overeengekomen resultaatverplichtingen.

Zie verder:

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/297461/documenten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *