Johnson gunt miljoenenorder aan nieuwkomer markt – Aanbestedingsnieuws

Johnson gunt miljoenenorder aan nieuwkomer markt

Het was te verwachten. De kogel is officieel door de Brexit kerk en het regent onderhandse gunningen. Afgelopen 25 juni gunde het kabinet van Boris Johnson gunt een order van 122 miljoen pond, zonder aanbesteding, aan PPE Medpro Ltd. Pikant want het is slechts 44 dagen na oprichting van het bedrijf. Het bedrijf is fabrikant van persoonlijke beschermingsmiddelen, en staat geregistreerd ten name van Anthony Page en Voirrey Coole. De een is werkzaam in offshoring en de ander in jacht management, zo vericht Byline Times.

Hoewel de onderhandse gunning voor bedragen tot in 2002, voor veel lidstaten nog een reguliere praktijk was, wordt Johnson inmiddels om de opdrachtverstrekking weggehoond.Het blad Byline Times, een soort nieuwe media, dat zich richt op onderzoeksjournalistiek, beweert ook dat het niet de enige opdracht is die onderhands is verstrekt. In totaal is er al £5 miljard gespendeerd, zo beweert het blad. Aanbestedingsnieuws vond de website van PPE Medpro en die wijst er inderdaad niet op of dit een jarenlang bedrijf is. Al ziet het logo er wel duur uit, de pagina’s zijn leeg of slecht gevuld.

Dat bedrijf is dan wel onervaren. Er is ook een Amerikaans bedrijf Medpro Equipment, dat ook handelt in persoonlijke beschermingsmiddelen. Dat is een groot bedrijf waar ook nog eens veel Johnsons werken, met een beetje linkedinnen vonden we er zo al een stuk of 10. Maar met zo’n naam heb je dat natuurlijk al gauw. Het is de op 2 na meest voorkomende naam in de Verenigde Staten, direct na Smith met 655 Johnsons op de 100.000. Over 20 generaties heten we allemaal Johnsson.

Zo heb je ook Johnson en Johnson medical equipment. Ook te koop bij Medpro Equipment. Zij leveren onder meer een of ander apparaatje tegen beroertes, genaamd Cerenovus maar zijn vooral groot in kunstheupen en andere kunstlichaamsdelen, waaronder ook protheses voor borstvergroting.

(C) Imgflip 2020

Pas was dát bedrijf nog veroordeeld in Australië een flinke schadevergoeding te betalen in verband met een bekkenbodemmatjes affaire. Een polypropyleen matje bedoeld om prolapses te voorkomen, dat de artsen agressief werd aangesmeerd en risicovrij zou zijn, leidde tot infecties, incontinentie en nog veel erger bij veel jonge vrouwen. In Nederland loopt daar nog een rechtszaak over.

Zo heb je ook Samuel T. Johnson, tijdgenoot van Shakespeare, dichter en tevens uitvinder van het woordenboek. Maar de jeugd van tegenwoordig kent hem van de meme hiernaast. Op het oorspronkelijke schilderij moest zijn bijziendheid worden uitgebeeld. Dit is dus nu de WTF am I reading meme.

Je weet maat nooit of al die Johnsons elkaar ergens van kennen. Toeval bestaat.

Zie ook:

Over de bekkenbodem matjes:

https://www.bbc.com/news/business-50498796

over de inkoop voor persoonlijke beschermingsmiddelen via PPE Medpro:

https://bylinetimes.com/2020/09/14/government-awards-122-million-ppe-contract-to-one-month-old-firm/ 

en:

Wickedness is always easier than virtue; for it takes the short cut to everything.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *