Italiaanse Telecom-order naar Wind – Aanbestedingsnieuws

Italiaanse Telecom-order naar Wind

Ericcsson gaat in duizend banen snijden, na het verliezen van een Italiaanse aanbesteding van mobiele netwerken. Dat bericht persbureau Bloomberg. Met de order zou $1 miljard zijn gemoeid. Diverse media berichtten naar aanleiding daarvan dat ZTE de concessie zou hebben gewonnen.

Voormalig staatsmonopolist TIM is tot nog toe marktleider in Italiaanse netwerken, gevolgd door Vodafone en als derde Wind (Vimpelcom). Het Wind Telecom/netwerk heeft onder meer een 4G-dekking in Rome, Milaan en Bologna. Aan het begin van 2016 werd Vimpelcom door Amerika en Nederland een miljoenenboete opgelegd voor het omkopen van een Oezbeekse ambtenaar, naar verluidt de dochter van de president, Gulnara Karimova. De fusie tussen CK Hutchison en Vimpelcom is net in september 2016 door de EU toegestaan en deze november 2016 afgerond. 

Bron afbeelding: http://www.wind.it/

Onderzoek van deze redactie naar aanleiding van het Bloomberg bericht wijst uit dat op 24 december 2016 op Ted een gunning van een ENEL-concessie werd gepubliceerd. ENEL is de Italiaanse netwerkbeheerder. Het gaat om een opdracht voor Telefoon- en datatransmissiediensten. ENEL gunde deze concessie aan WIND Telecomunicazioni SpA. Met deze order is €2.414.400 gemoeid.

Zie:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-12-20/ericsson-said-to-weigh-1-000-job-cuts-after-italy-contract-loss

http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:460283-2016:TEXT:NL:HTML&src=0

http://www.chinasquare.be/actueel-nieuws/zte-wint-fusie-telecomdeal-italie/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *