Connexxion wint concessie Amstelland-Meerlanden met duurzame bussen – Aanbestedingsnieuws

Connexxion wint concessie Amstelland-Meerlanden met duurzame bussen

Het busvervoer in het gebied Amstelland-Meerlanden blijft ook vanaf 10 december 2017 uitgevoerd worden door huidig vervoerder Connexxion. Connexxion heeft daartoe een concessie gewonnen die was uitgeschreven door de Stadsregio Amsterdam.

Foto Amstelveen © Zaz , 2016

‘De Stadsregio is positief verrast door de tijd en energie die in de biedingen is gestoken, maar vooral door de inhoud van de biedingen. Connexxion had daarbij het beste bod, dat een zeer hoge beoordelingsscore heeft gehaald. De bieding van Connexxion leidt tot een forse kwaliteitsverbetering van het OV in Amstelland-Meerlanden en zorgt ervoor dat het OV in de regio klaar is voor de toekomst’, aldus Litjens.

Connexxion start met een grote inzet van milieuvriendelijke elektrische bussen. Deze ‘zero-emissie’-bussen zullen het beeld gaan bepalen rondom Schiphol en op een aantal belangrijke R-netlijnen naar de binnenstad van Amsterdam. In de komende jaren wordt de vloot elektrische bussen verder uitgebreid. Uiteindelijk zal meer dan 90% van de reizigers in zero-emissie voertuigen worden vervoerd.

Bron:

Connexxion/ Transdev / Amstelveen, 15 december 2016

http://www.transdev.nl/media/1322/connexxion_winnaar_ov-concessie_amstelland-meerlanden/4637/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *