IT service management oplossing – Gelderland-Midden – Aanbestedingsnieuws

IT service management oplossing – Gelderland-Midden

Deze openbare Europese aanbesteding van een IT Service Management oplossing (ITSM) is geplaatst door de Veiligheids- en
Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). VGGM is op zoek naar een opdrachtnemer die een goed functionerende en
gebruiksvriendelijke IT Service Management oplossing gebaseerd op de ISM methode kan leveren dat voldoet aan de eisen en wensen van VGGM. Het nieuwe systeem moet alle betrokken partijen ondersteunen en sturen bij het uitvoeren van hun taken gerelateerd aan de ISM processen. Daarnaast verwacht de aanbestedende dienst optimale ondersteuning voor de hele VGGM organisatie waarbij de zelfredzaamheid van de medewerkers gestimuleerd en gefaciliteerd wordt. Hierdoor zou de IT-organisatie (service desk, systeembeheer, functioneel beheer) optimaal ontlast moeten worden. Het automatiseren in combinatie met een goedkeurproces van standaard verzoeken is een belangrijk aandachtspunt en de mogelijkheid van het
koppelen met andere systemen (data vanuit één bron principe) is een vereiste. VGGM wil een inhaalslag maken en de ISM processen marktconform, anno 2022, inrichten.

Momenteel wordt hier een sterk verouderde versie van TOPdesk uit 2011 voor gebruikt. Deze oplossing staat “on premise” binnen het VGGM-netwerk. Omdat de ondersteuning voor TOPdesk verlopen is en omdat de ondersteuning van de Microsoft server versie eind 2023 verloopt, is het noodzakelijk dat dit project, inclusief implementatie, voor eind 2023 is afgerond. VGGM wenst een ITSM systeem aan te schaffen dat ten minste de volgende functionaliteiten omvat:
• Ondersteuning van de ISM processen

o Service requests
o Change management
o Incident management
o Configuratie management
o Operations management
o Kwaliteitsmanagement

• Automatisering van processen
• Procesondersteuning doormiddel van workflows
• Een open oplossing met integratie mogelijkheden voor bijvoorbeeld:

o SSO
o E-mail
o CMDB
o Datawarehouse/BI

• Ondersteuning voor self service

Er is gekozen voor een openbare Europese aanbesteding. De aanbestedende dienst sluit met de geselecteerde opdrachtnemer één overeenkomst. Deze overeenkomst heeft een initiële looptijd van vier jaar. De ingangsdatum is 1 maart 2023. Na deze periode is er een verlengingsmogelijkheid van zes keer één jaar. Gunning van de opdracht zal plaatsvinden op basis van het gunningscriterium de “beste prijs-kwaliteitsverhouding”.

Bron: Tenderned woensdag 16 november 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/279144

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *