Heerenveen wil betere afspraken social return in toekomst – Aanbestedingsnieuws

Heerenveen wil betere afspraken social return in toekomst

Foto: van Oordt en Co
Suikerzakje Spreekbeelden 4

Volgens het Friesch Dagblad had Heerenveen zich nog zo ingezet voor lokale ondernemers. Bij de aanbesteding van zonnepanelen op het dak van gemeentepand “Werkstate”hadden ze bewust 4 lokale ondernemers benaderd.

Maar het winnende bedrijf Zonel Energy uit Heerenveen schroomde niet om voor de uitvoering van het werk het Litouwse bedrijf Saules Graža in te schakelen. Zodoende stonden er stoere Litouwers op het dak van “Werkstate” zonnepanelen te monteren terwijl Heerenveen had verwacht dat het wel stoere Friezen met pompeblêden in hart en bloed zouden wezen. Dat was dus mooi buiten de waard gerekend.

En nu gaat de gemeente Heerenveen dus kijken of bij toekomstige aanbestedingen eisen kunnen worden gesteld om te voorkomen dat buitenlandse onderaannemers worden ingezet.  Mogelijk kunnen in de aanbesteding voorwaarden worden gesteld om de lokale werkgelegenheid te stimuleren. ,,Want it moat net sa wêze dat we minsken oan it wurk hawwe út it bûtenlân, wylst hjir ek genôch minsken binne dy’t it wurk dwaan kinne.” aldus de woordvoerder der gemeente in het Friesch Dagblad, dat ook nog meldt dat de zonnepanelen zelf ook in Litouwen zijn gemaakt.

Bron: Friesch Dagblad , 29 november 2018

 

1 thought on “Heerenveen wil betere afspraken social return in toekomst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *