Hutten catering wint aanbesteding rijksoverheid – Aanbestedingsnieuws

Hutten catering wint aanbesteding rijksoverheid

Cateraar Hutten heeft een Europese aanbesteding gewonnen voor de catering bij de Rijksoverheid. Op vrijdag 4 november ondertekenden Hutten en de inkoop categorie Consumptieve Dienstverlening Rijksoverheid vanuit het onderdeel Catering en Warme Dranken samen met FMHaaglanden de samenwerkingsovereenkomst.

©FM Haaglanden vv Paul Voorham 2022

Hutten is een familiebedrijf uit 1929 dat van oorsprong als Banketbakkerij in Veghel is begonnen en al sindsdien ook volwaardige en inclusieve catering levert, toen voor bruiloften en partijen in de omgeving, nu ook voor de rijksoverheid. FMHaaglanden is de inkooporganisatie die de opdracht gegund heeft, en die facilitaire inkopen regelt voor 30.000  rijksambtenaren in Den Haag. Na een intensieve Europese aanbestedingsprocedure heeft Hutten eind augustus van dit jaar de opdracht gegund gekregen.

De ministeries en ondersteunende diensten waar Hutten de culinaire dienstverlening gaat verzorgen: Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Algemene Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Raad voor de Kinderbescherming, Autoriteit Consument & Markt en SSC-ICT.

Hutten verzorgt vanaf dan de cateringdienstverlening in De Resident, CentreCourt, Koningskade 4 en Alexanderveld 5 (alleen banqueting). Bezuidenhoutseweg 73 sluit medio 2023 aan. De komende jaren komen daar nog een aantal panden bij. De samenwerking loopt in ieder geval tot 2031 en in deze tijd zal Hutten dagelijks klaarstaan voor een kleine 10.000 medewerkers.

Hutten is een bedrijf met een rijke historie en dat tekent ook het bedrijf,

 Jan en Marietje Hutten in 1929 een bakkerij/kruidenierswinkel aan de Molenstraat in Veghel. Jan zorgt voor de bakkerij en Marietje is het gezicht in de winkel. Jan brengt zijn brood rond op zijn bakkerskar, een speciale fiets met een grote mand voorop. Zijn klanten zijn de ‘gewone mensen’, het kerkvolk. Is er een feest te vieren, dan gaan ze naar Jan voor bijzonder brood. Kadetjes bijvoorbeeld, als er communie werd gedaan. Of in hele uitzonderlijke gevallen taart. Pure luxe was dat. Naast de communies wordt er ook getrouwd in Veghel. Mensen vierden hun feest in de pastorie of in hun eigen tuin, waar het eten werd gebracht. Op gouden en zilveren bruiloften kon er worden ‘uitgepakt’, maar het bleef allemaal heel eenvoudig. Gezelligheid, onder ons, het Brabantse groepsgevoel, daar ging het om.

Producten uit het seizoen met een hoge vers beleving, op verschillende wijzen gepresenteerd zoals bijvoorbeeld trendy internationale streetfoodgerechten. Een aanbod dat goed aansluit op de wensen bij verschillende werkactiviteiten (bureauwerk, telefoneren, overleggen en vergaderen). Hutten wil flink inzetten op communicatieve en actiematige middelen om de gast te informeren en te verleiden. Daarnaast introduceert Hutten jaarrond proeverijen om gasten te enthousismeren dat duurzamer eten ook gewoon ontzettend lekker is.”

Annet de Graaff, adviseur Inkoop- en leveranciersmanagement: “Wat we ook hartstikke goed vinden is dat Hutten staat voor inclusiviteit. Zo bestel je straks in de Barista Cafés je koffie in gebarentaal en komen producten uit Huttens eigen Zorgbakkerij. Hutten is een strategisch partnership met Social Capital aangegaan om binnen dit contract de social return impact te maximaleren en te stretchen. Hiervoor werkt Hutten ook samen met Binnenwerk en Ipse de Bruggen. Er worden nieuwe arbeidsplekken gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: zodra er een reguliere arbeidsplek vacant komt kijken we altijd eerst of het gewenste profiel met Social Capital ingevuld kan worden vanuit de doelgroep.”

“De drijfveren en kernkwaliteiten van Hutten sluiten goed aan op de ambities van de Rijksoverheid en FMHaaglanden op het gebied van duurzaamheid, circulariteit, inclusiviteit en gastvrijheid”, aldus Ellen Klees, adviseur Inkoop- en leveranciersmanagement. Boven alles moet eten en drinken natuurlijk leuk en lekker zijn, FMH is daarom enthousiast over de wijze waarop Hutten het aanbod presenteert.

Pablo Hunnego, directeur FMH:

“Wij zijn ambitieus en willen écht grote stappen zetten in het verduurzamen van onze dienstverlening. Dat is een fikse opgave waar we vol enthousiasme samen met Hutten op het gebied van catering in deze panden invulling aan geven.

André van den Broek, inkoopadviseur bij het Inkoop Uitvoeringscentrum EZK/LNV geeft aan:

“Door goed na te denken over de visie van de toekomst en door een dialoogronde op te nemen in de aanbesteding heeft FMH een goed gemotiveerde keuze kunnen maken voor een nieuwe leverancier.

Frits Kok, senior business consultant bij Hutten:

Het maakt ons extra trots dat we door FMHaaglanden zijn geselecteerd vanwege ons onderscheidend vermogen. Zo willen we in 2030 klimaatpositief zijn, zetten we in op een meer plantaardig menu met als onderlegger de EAT Lancet studie en gaan we voor sociale gelijkheid. We scoorden fantastisch met 3 keer een 10 en twee keer een 8 op de gunningsonderdelen. Met deze overeenkomst verwelkomen we meer dan 50 nieuwe samenwerkers. Daar komen voor januari nog meer mensen bij, want we hebben nog vacatures open staan. We hebben enorm veel zin om aan de slag te gaan en een voorbeeldlocatie te realiseren voor onze ambitieuze plannen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *