HTM koopt TINA Trams – Aanbestedingsnieuws

HTM koopt TINA Trams

Den Haag koopt 56 TINA trams bij Stadler Rail.Dat maakte het bedrijf afgelopen vrijdag bekend. In het contract zit ook een optiebepaling voor een volgende levering. De nieuwe TINA trams gaan rijden vanaf 2026.

Het contract is eveneens vrijdag getekeend voor de 56 nieuwe TINA trams, na een gunning in oktober. Stadler heeft daarmee al 5 bestellingen voor zijn laatste generatie tram. Het is de eerste keer dat dit innovatieve voertuig buiten Duitsland gaat rijden.

TINA staat voor Totaal geIntegreerde Lage Vloer Aandrijving, (Red. AN: op zijn Duits dan: Total Integrierter Niederflur-Antrieb), met een consistente focus op passagierscomfort, bijvoorbeeld met het draaistel, dat roteert en zorgt voor een aangename rit.

“We zijn trots om in staat te zijn de trams voor het eerst aan Nederland te leveren, dank zij de order van GTM. […] Onze TINA trams zullen passagiers in staat stellen in de hofstad aan de Noordzee om en nieuwe dimense in comfort en duurzaam transport te ervaren”

Executive Vice President Sales & Marketing en Deputy Group CEO Dr. Ansgar Brockmeyer.

“HTM is erg tevreden met de aanschaf van de nieuwe, bredere en moderne trams van Stadler. Met deze trams biedt HTM de passagiers toegankelijk en comfortabel openbaar vervoer, en is goed geëquipeerd voor de toekomst van de moderne mobiliteit”,
Jaap Bierman,  algemeen directeur van HTM.

Stadler maakt optimaal gebruik van de afmetingen van het interieur met een slimme inrichting en ontwerp van de stoelen en leuningen. Dit creëert een open gevoel van ruimte in het voertuig dankzij de ruime gangbreedte. Het hoge interieur en de grote panoramaramen voegen nog meer toe aan het gevoel van comfort. En door zijn energie-efficiënte rijden helpen de TINA trams ook de ecologische footprint van het lokale openbaar vervoer verbeteren.

Het digitale en intuïtieve Uni-Board in de chauffeursruimte maakt het makkelijker voor de bestuurders om de tram te bedienen, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op het wegverkeer. De driedelige wagons zijn elk 36,5 meter lang en bieden plaats aan 237 passagiers. Met een topsnelheid van 70 kilometer kan het voertuig snel bewegen voor een aantrekkelijk en concurrerend lokaal transport.

 

Bron: Stadler Rail Group

www.stadlerrail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *