Hoens, Facility House en United winnen KRO-NRCV aanbesteding ENG-diensten – Aanbestedingsnieuws

Hoens, Facility House en United winnen KRO-NRCV aanbesteding ENG-diensten

KRO-NCRV is het eerste Nederlandse mediabedrijf dat zijn ENG-diensten (audio/video-opnames op locatie) openbaar aanbesteedt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van portable apparatuur die door een team van twee personen (cameraman/-vrouw en geluidstechnicus) wordt bediend. In voorkomende gevallen wordt de bediening gedaan door slechts één persoon. Dat is dan een cameraman/-vrouw die ook kennis heeft van audio.

In verband met de strengere richtlijnen voor 2b-diensten moeten deze generieke ENG-diensten voortaan openbaar worden aanbesteed. In totaal gaat het om een geschatte 750 uur aan opnames die moeten worden ingekocht.

Bron: Wikipedia https://commons.wikimedia.org/wiki/File:TV-camera_team.jpg

Op 25 oktober 2016 heeft KRO-NCRV een open (Europese) inschrijving georganiseerd. De aankondiging is via CTM Solutions naar TenderNed verstuurd. Drie bedrijven hebben naar aanleiding van deze aanbesteding deze week een raamovereenkomst getekend. Dat bericht KRO-NCRV. Het gaat om Hoens Creative Facilities, Facility House en United. Zij mogen nu in een vervolgronde meedingen naar ENG-opdrachten.

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/d4b30f63afbb5469579ad31ab7eb1764

Bron: KRO-NCRV/TenderNed, 9 februari 2016

 

1 thought on “Hoens, Facility House en United winnen KRO-NRCV aanbesteding ENG-diensten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *