Helmond houdt innovatieve aanbesteding voor zorg dementen met nieuwe technologie – Aanbestedingsnieuws

Helmond houdt innovatieve aanbesteding voor zorg dementen met nieuwe technologie

De gemeente Helmond houdt een innovatieve aanbesteding voor de zorg voor dementie-patiënten. Het project maakt onderdeel uit van het project STOPandGO: Sustainable Technologies for Older People en krijgt Europese Subsidie. STOPandGO is een PPI Pilot en krijgt steun van het Europese innovatiefonds.

Het aanbestede project beoogt een contract te sluiten voor een maximum budget van € 100.000 voor 1 jaar, met zicht op verlenging. Het project moet leiden tot “ontlasting mantelzorgers”, “zinvolle dagbesteding” en “vroegsignalering”. Dat moet worden bereikt door middel van een technologische oplossing.

Zorgrobot Alice, bron afbeelding: ©Selemca 2016, auteur Wetzer & Berends.

De combinatie moet innovatief zijn, maar is al (kleinschalig) op de markt of in elk geval marktrijp. Het gaat dus niet om een ontwikkeltraject of een pilot, maar gemeente Helmond wil wel launching customer zijn en ziet ook mogelijkheden voor verdere opschaling.

Afgelopen 10 jaar zijn er (dankzij subsidie) vele op dementie gerichte (technologische) innovaties ontwikkeld. Het betreft innovaties die dementerenden en/of hun mantelzorger kunnen ondersteunen soms al voordat diagnose aan de orde is.

Zelfs de meest succesvolle van deze innovaties vinden tot op de dag van vandaag onvoldoende of niet duurzaam hun weg naar potentiële gebruikers. Helmond signaleert dat er vanuit overheden en instellingen tal van initiatieven zijn om innovaties bij de potentiele gebruikers te krijgen. Gemeente Helmond wil met een innovatieve aanbesteding een doorbraak realiseren en juist de markt prikkelen om een duurzame verbinding naar de potentiele gebruikers te realiseren.

De aanbesteding is gepubliceerd op het Negometrix platform. Zie verder:

https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?isPublicProfile=false&tenderId=50557&tab=&page=1&searchParam=&sortParam=Id&sortDirection=False

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *