Helmond genomineerd voor Koopwijsprijs – Aanbestedingsnieuws

Helmond genomineerd voor Koopwijsprijs

De gemeente Helmond is de eerste genomineerde voor de KoopWijsPrijs, een landelijke prijs voor de manier waarop overheden omgaan met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. De KoopWijsPrijs is ingesteld op verzoek van de Tweede Kamer en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs moet op 14 december worden uitgereikt aan de winnaar door de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, op het congres Samen Werkt, een MVI-congres in De Fabrique in Maarssen. Andere genomineerden worden naar verwachting de komende weken bekendgemaakt.

©BBP, 2009

De Koopwijsprijs is bedoeld om maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) bij overheden op een positieve manier te stimuleren en deze in het nieuws te brengen. De prijs komt tegemoet aan een vraag van de Tweede Kamer om de inkooporganisatie met de meest duurzame inkoopprestatie te belonen met een prijs. De koopwijsprijs wordt in het eerste jaar specifiek gebruikt om het maken van actieplannen een steuntje in de rug te geven. Volgend jaar kan eventueel en ander criterium worden gekozen op basis waarvan de prijs wordt uitgereikt, bijvoorbeeld de in ontwikkeling zijnde benchmark.

De jury is onder de indruk van de ambitie en concreetheid van het Helmondse actieplan voor MVI-inkopen en roemt de communicatie er omheen. De Helmondse wethouder Jos van Bree: “Als we willen dat inwoners van Helmond, nu en in de toekomst, hier gezond en gelukkig kunnen leven, moeten we zuinig zijn op ons klimaat én op onze sociale omgeving. Ik vind het dan ook het heel belangrijk dat we bij onze inkoop nadenken over de effecten op mensen, milieu en onze welvaart. We hebben in Helmond daarom veel werk gemaakt van het Actieplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. We hebben hele concrete acties geformuleerd die we ook al volop aan het uitvoeren zijn. Bijvoorbeeld alleen nog LED-lampen gebruiken in straatverlichting. We lopen daarmee in Nederland voorop. Deze nominatie voor de KoopWijsPrijs bevestigt dat we op de goede weg zijn!”
Bron: Helmond, 13 november 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *