Heijmans wint Smart Mobility Hub – Aanbestedingsnieuws

Heijmans wint Smart Mobility Hub

De gemeente Amsterdam gunt het bouwteam van de Smart Mobility Hub (SMH) aan Heijmans. Naast Johan Cruijff Arena en metrostation Strandvliet in Zuidoost verrijst de komende jaren de Smart Mobility Hub (SMH). De SMH wordt het mobiliteitsknooppunt van Amsterdam om te parkeren en over te stappen op stedelijk, regionaal en (inter)nationaal vervoer. Op het dak komt een sportpark waar Amsterdammers en met name inwoners uit Zuidoost, kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten.

©Heijmans /cepzed 2024

Amsterdam werkt met architectenbureau cepezed aan het ontwerp. In het bouwteam laat Heijmans zich voor de inrichting van het sportdak bijstaan door Finovi, specialist in innovatieve sportvelden. Naar verwachting start de bouw medio 2025 en wordt de SMH medio 2027 in gebruik genomen.

Heijmans biedt een slimme aanpak om met gezamenlijke expertise tot succesvolle realisatie te komen. Onderdeel daarvan is een waterberging onder de sportvelden die hittestress tegengaat, drinkwater bespaart door bewatering van de begroeiing en wateroverlast op straat tegengaat.

Bron: Heijmans, 19 februari 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *