Ballast Nedam aan de slag in Buiksloterham – Aanbestedingsnieuws

Ballast Nedam aan de slag in Buiksloterham

Projectontwikkelaar Ballast Nedam Development gaat aan de slag op kavel 19 ABC in Buiksloterham in Amsterdam Noord. Zij maken hier het plan De Makerij, voor makers & waarmakers. Ballast Nedam Development volgt hiermee projectontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed op, die deze tender in 2023 won en het optierecht teruggaf.

In maart 2023 won projectontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed (KWV, onderdeel van Volker Wessels) de tender voor kavel 19 ABC. KWV gaf aan het ingediende plan niet te kunnen uitvoeren en heeft daarom het optierecht en turnkey realisatieovereenkomst buurtkamer van kavel 19 ABC teruggegeven. Ballast Nedam Development gaat hier nu aan de slag met De Makerij.

©ZaZ 2019

In De Makerij wordt wonen en werken op kleine schaal gecombineerd in een divers programma. In dit plan komt de kracht van Buiksloterham als circulaire stadswijk en plek voor de maakindustrie tot uiting.

Ballast Nedam Development stond op de reservelijst van de tender kavel 19 ABC en is daarom door de gemeente gevraagd om de kavel tot ontwikkeling te brengen. Op 30 januari tekenden zij de optieovereenkomst en turnkey realisatieovereenkomst voor een buurtkamer. De plannen worden nu verder uitgewerkt.

Bron: Amsterdam, 14 februari 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *