Heijmans vergroot capaciteit hoogspanningsnet Tennet – Aanbestedingsnieuws

Heijmans vergroot capaciteit hoogspanningsnet Tennet

TenneT heeft langjarige contracten gesloten met zes bedrijven die civiele werkzaamheden voor kabelverbindingen gaan uitvoeren voor TenneT. Deze partijen zullen de komende vijf jaar in opdracht van de landelijke netbeheerder gespecialiseerde werkzaamheden uitvoeren. Deze periode kan nog met drie jaar worden verlengd.

Heijmans mag als één van in totaal zes preferred suppliers de uitbreiding en verzwaring van het hoogspanningsnet van TenneT in Nederland uitvoeren. De vandaag ondertekende raamovereenkomst EU-302 Civiel Werk Kabelverbindingen heeft een initiële looptijd van acht jaar en een totale contractwaarde voor de preferred suppliers tezamen van 800 miljoen euro.

TenneT heeft hiervoor met in totaal zes partijen langjarige contracten afgesloten om deze werkzaamheden uit te voeren. Het gaat om Heijmans Infra B.V., Volker Energy Solutions B.V., BAM Energie & Water B.V., A.Hak Elektron B.V., NRG V.O.F. en Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken B.V.

Op grond van de gunningscriteria van TenneT is Heijmans bij de topgroep geëindigd in deze aanbesteding. Dat biedt een goede uitgangspositie om een belangrijk deel van de werkzaamheden onder het raamcontract te mogen realiseren.

Fragment Landschap met Hoogspanningsmast©Tennet 2022

Het programma is gericht op het aanleggen van hoogspanningsverbindingen tussen hoogspanningsstations in de grond of door middel van boringen onder (vaar)wegen.

Heijmans is als partner betrokken bij de civiele- en bouwkundige werkzaamheden voor nieuwbouw, uitbreiding, reconstructie, renovatie, amovering en vervanging van hoog- en laagspanningsinstallaties.

Sinds 2020 is Heijmans als één van de negen preferred suppliers van TenneT al betrokken bij de uitbreiding en vernieuwing van 360 hoogspanningsstations in Nederland. Deze raamovereenkomst EU-303 Stations heeft een looptijd van elf jaar.

TenneT staat de komende jaren voor een grote opgave. De vraag naar transport van elektriciteit neemt door de energietransitie steeds verder toe. Onder andere door een toename van het opwekken van stroom met windturbines en zonneparken. Maar bijvoorbeeld ook doordat de huidige nieuwbouw voorzien wordt van slimme toepassingen en er in de industrie steeds meer elektrificatie plaatsvindt.

Bron: Tennett/Heijmans 23 december 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *