Heijmans gaat middenscheiding plaatsen bij N59 – Aanbestedingsnieuws

Heijmans gaat middenscheiding plaatsen bij N59

De N59 is een veel gebruikte route en belangrijk voor de bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. De provincies Zuid-Holland en Zeeland, Rijkswaterstaat, en gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland werken als samenwerkingspartners aan de verkeersveiligheid, doorstroming en duurzaamheid op de N59. Een opdracht voor de wegverbetering hiervan, is blijkens een zelf-interview van Zuid-Holland gegund aan Heijmans.

De werkzaamheden tussen het Hellegatsplein en afslag Den Bommel zijn slechts een onderdeel van de verschillende maatregelen om de verkeersveiligheid op de N59 te verbeteren. Door de veiligheid te verbeteren wordt de verkeersdoorstroming ook groter, en daarmee de bereikbaarheid.

“Iedereen in de omgeving weet dat op deze weg veel ongelukken gebeurden. Aan gevaarlijke inhaalacties komt een einde doordat we een geleiderail tussen de rijbanen plaatsen. Zo kunnen weggebruikers niet meer op de andere weghelft terecht komen. Dit voorkomt gevaarlijke situaties en ongelukken.”

Aannemer Heijmans gaat de werkzaamheden uitvoeren. Heijmans heeft zich

©Rijkswaterstaat 2023

onderscheiden door op een duurzame werkwijze te werken, door materialen te hergebruiken en de CO2-uitstoot te beperken. Het bestaande asfalt wordt waar mogelijk hergebruikt, dit bespaart tevens tijd waardoor de werkzaamheden sneller klaar zijn. Heijmans heeft ondertussen het vooronderzoek afgerond en werkt aan de voorbereidingen, zoals het inkopen van materiaal en het maken van veiligheidsplannen.

De provincie kiest er bewust voor om de weg een relatief korte periode geheel af te sluiten, in plaats van voor een langere tijd in nachten en weekenden. Dit is efficiënter, veiliger voor de mensen die aan de weg werken en levert uiteindelijk de minste hinder op voor weggebruikers. Dit hebben Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland zo ook overlegd met de verschillende gemeenten in de regio.

Zie ook:

https://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/juli-2023/gedeputeerde-zevenbergen-we-maken-n59-zomer/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *