Exploitatie en beheer sportaccommodaties gemeente Westland – Aanbestedingsnieuws

Exploitatie en beheer sportaccommodaties gemeente Westland

Foto: Pixabay.com

Deze aanbesteding betreft een concessieopdracht voor diensten, met betrekking tot het beheer en de exploitatie van de volgende accommodaties:
• Zwembad De Hoge Bomen (Naaldwijk).
• Multifunctioneel centrum Maesemunde (’s -Gravenzande).
• Sportcentrum Vreeloo (De Lier).
• Sporthal De Westlandhal (’s -Gravenzande).
• Sporthal De Pijl (Naaldwijk).
Tot de ingangsdatum van de nieuwe contractperiode is Optisport Westland verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de accommodaties. Deze aanbesteding behelst het recht de accommodaties volledig risicodragend te beheren en te
exploiteren voor een periode van vijf en daarbij nog een optie van vijf jaar. De verwachte ingangsdatum van de contractperiode is gesteld op 1 januari 2024. Aan deze datum kunnen door de nieuwe exploitant van de accommodaties geen rechten worden ontleend.

Zwembad De Hoge Bomen is gebouwd in de jaren ’70 en beschikt zowel over overdekt als openlucht zwemwater. In 1992 is het gedeelte met het recreatiebassin aangebouwd. Het ‘binnenbad’ beschikt over drie zwembaden: een instructiebad, recreatiebad en een peuterbad. Multifunctioneel centrum Maesemunde is gebouwd in 1996 en biedt naast het zwembad ruimte voor diverse organisaties zoals zangkoren, toneelverenigingen et cetera. Tevens beschikt het centrum over twee vergaderzalen met professionele apparatuur en een kleine (60 personen) en een grote zaal (150-180 personen) voor verschillende gelegenheden als recepties, bedrijfsactiviteiten et cetera. Door de huidige exploitant is de multifunctionele ruimte ingericht als fitnesscentrum. Het zwemgedeelte heeft een wedstrijdbad van 25 x 15 meter met zes banen. Er is ook een recreatiebad met jetstreams, een borrelbank en spuitobjecten. Daarnaast is er een peuterbad van 10×4 meter en een glijbaan met een lengte van 30 meter. De glijbaan komt uit in een eigen uitzwembad. Er is een horecagelegenheid met circa 70 zitplaatsen met zicht op het zwembad. Sportcentrum Vreeloo is gebouwd in 1997. Naast een zwembad beschikt het sportcentrum over twee sporthallen, een horecavoorziening met groot terras, een vergaderruimte en een zonnebank. Het zwembad is 25×12,5 meter en heeft vijf banen en een beweegbare bodem. Beide hallen zijn 46×24 meter groot. Sporthal De Westlandhal is gebouwd in 1975. Deze sporthal is geschikt voor multifunctioneel gebruik en beschikt over drie zalen en een sportcafé. De grote sportzaal heeft een afmeting van 42×32 meter en kan door middel van scheidingswanden in drieën worden gedeeld. De tweede en derde zaal hebben een afmeting van 10×5 meter. Sporthal De Pijl is gebouwd in 1975. De Pijl is geschikt voor multifunctioneel gebruik en beschikt
over verschillende zalen en ruimtes en een sportcafé. De grote sportzaal heeft een afmeting van 44×30 meter en kan door middel van scheidingswanden in drieën worden gedeeld. Het gebouw heeft een spiegelzaal met een afmeting van 10×7 meter. Ook is er nog een derde zaal met een afmeting van 8×6 meter.

De gemeente Westland is op 1 januari 2004 ontstaan door gemeentelijke herindeling. De voormalige gemeenten Naaldwijk, Monster, De Lier, ’s – Gravenzande en Wateringen zijn samengevoegd tot de gemeente Westland. De gemeente telt ruim 112.000 inwoners. Mede als gevolg van de gememoreerde samenvoeging beschikt de gemeente Westland over maar liefst vijf zwembaden binnen haar grenzen. Naast De Hoge Bomen, Maesemunde en Vreeloo betreft het De Boetzelaer (Monster) en
De Waterman (Wateringen). Zwembad De Boetzelaer is in eigendom en exploitatie bij de gelijknamige stichting en ook zwembad De Waterman (uitsluitend openlucht zwemvoorziening) is overgedragen aan een stichting voor het beheer en de exploitatie. Deze laatste zwembaden maken dus geen onderdeel uit van de aanbesteding.

Aanbesteder heeft gekozen voor het volgen van en openbare procedure. Het gunningcriterium voor deze aanbesteding is de inschrijving met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Verder en dat zie je niet vaak is er een Excel sheet toegevoegd met een overzicht van alle, en dat zijn er nogal wat, bijlagen.

Bron: Tenderned zondag 16 juli 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/304203

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 18 juli 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *