Heeyoo wint aanbesteding voor quality assurance Raad voor Rechtsbijstand – Aanbestedingsnieuws

Heeyoo wint aanbesteding voor quality assurance Raad voor Rechtsbijstand

Heeyoo, specialist in Data & BI, Quality Assurance en software testen heeft een aanbesteding gewonnen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Binnen deze hernieuwde samenwerking levert Heeyoo zeven specialisten die de Raad ondersteunen bij het creëren en uitvoeren van de strategie voor applicatietesten en Quality Assurance. Hiermee kan de IT-afdeling sneller oplossingen opleveren met gegarandeerde kwaliteit.

De Raad voor Rechtsbijstand is verantwoordelijk voor de uitvoering van gesubsidieerde rechtsbijstand. Ook voert de Raad deels de ‘Wet schuldsanering natuurlijke personen’ en de ‘Wet beëdigde tolken en vertalers’ uit. Jaarlijks keert de Raad 600 miljoen euro uit aan onder meer advocaten en tolken. Dit gebeurt grotendeels geautomatiseerd.

Om beter aan te sluiten bij het nieuwe rechtsbijstandstelsel dat in 2025 wordt geïntroduceerd werkt de Raad aan modernisering van het applicatielandschap waarbij alle onderdelen worden vernieuwd. Om te zorgen dat alle oplossingen aan de juiste standaarden voldoen en doen wat ze moeten doen, heeft de Raad gekozen voor het voortzetten en uitbreiden van de samenwerking met Heeyoo.

Keuze gebaseerd op kwaliteit en culturele match
De keuze voor Heeyoo in het aanbestedingstraject is vooral gebaseerd op de kwaliteit die de consultants leveren en de sterke match die er is op cultureel gebied. William van der Velden, hoofd van de afdeling Informatiemanagement bij de Raad voor Rechtsbijstand: “Na een eerste aanbesteding vier jaar geleden hebben we Heeyoo (destijds nog SYSQA) geselecteerd om applicatietesten en testautomatisering vorm te geven. We zijn toen met twee FTE aan de slag gegaan en werken inmiddels met zeven specialisten die volledig meedraaien in onze project- scrum- en DevOps-teams.”

De specialisten van Heeyoo zullen zich binnen de nieuwe opdracht blijven richten op de ontwikkeling en uitvoering van de teststrategie en zijn bij projecten voor applicatieontwikkeling verantwoordelijk voor Quality Assurance. “Zelfstandigheid is een belangrijk element in de samenwerking. We zijn een relatief kleine IT-organisatie en heel informeel en pragmatisch. Mensen moeten zelf verantwoordelijkheid nemen. Heeyoo speelt hier naadloos op in door precies de mensen bij ons aan te bieden die hier heel goed bij passen en de juiste kennis in huis hebben”, zegt Van der Velden. “Ook onderscheiden de mensen van Heeyoo zich in hoe zij proactief de verschillende stakeholders binnen de organisatie mee weten te nemen in Quality Assurance.”

“We zijn trots om de samenwerking met de Raad voor Rechtsbijstand te mogen voortzetten”, zegt Naud van Onna, Account Manager bij Heeyoo. “Onze consultants willen met hun werk bijdragen aan het doel van de Raad om de burger op de meest flexibele manier te ondersteunen. Wij zorgen daarom dat er continu inzicht is in de kwaliteit van toepassingen, dat risico’s worden geminimaliseerd en oplossingen werken. Het is mooi dat we de komende jaren kunnen voortbouwen op wat we tot dusver hebben neergezet.”

————–

Over Heeyoo
Heeyoo is een consultancy-organisatie op het gebied van Data & BI, Quality Assurance en software testen. De organisatie is in 2023 ontstaan uit een fusie tussen Computest DevOps, CloseSure en SYSQA en telt ruim 200 medewerkers. Heeyoo onderscheidt zich door positieve en leergierige mensen met een hoog kennisniveau. Onze specialisten zien het als hun rol om IT en de rest van de organisatie met elkaar te verbinden en zo bedrijven verder te brengen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een Heeyoo-consultant in de buurt die precies begrijpt wat de organisatie nodig heeft en dezelfde taal spreekt. Meer weten over Heeyoo: https://heeyoo.nl/

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 18 april 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *