Hangarmaturen Dordrecht – Aanbestedingsnieuws

Hangarmaturen Dordrecht

De aanbestedende dienst van de gemeente Dordrecht zoekt goede kwaliteit hangarmaturen om in de gemeente toe te gaan passen die door de installateur worden geïnstalleerd en onderhouden. In 2019 is er voor het beheer en onderhoud van de OVL van de gemeente Dordrecht een Europese aanbesteding gehouden. Spie B.V. uit Breda is de partij die het contract gegund heeft gekregen tot uiterlijk oktober 2025. Met het doen van een inschrijving accepteert inschrijver het contract met Spie. Indien het huidige contract met de installateur van rechtswege of een ander omstandigheid eindigt, zal er door de AD een
nieuwe Europese aanbesteding worden uitgeschreven.
Door het uitgebreide aanbod van led-producten is het moeilijk om echte kwaliteit te onderscheiden. Tevens is het zo dat een ledarmatuur, in tegenstelling tot een conventioneel armatuur, een geïntegreerd geheel is, waardoor het nu met het blote oog niet meer goed waarneembaar is of het led-product aan de verwachte eisen voldoet. Ook is het duurder om een niet werkend exemplaar te vervangen; je vervangt in veel gevallen niet alleen de lichtbron maar het gehele armatuur.
Onderdeel van deze uitvraag zijn de minimumeisen benoemd in het Programma van Eisen (PvE).

De aanbestedende dienst wil niet het goedkoopste product uit de markt maar het product met de beste BPKV. De prijs van het armatuur incl. ophangsysteem aan draadoverspanningen, mag niet boven de €750,- excl. btw kosten en voor de kromstaafmast niet boven de €600,- excl. btw. De kwaliteit wordt gewogen op basis van het werkelijk opgenomen vermogen en de score op de gelijkmatigheid van het lichtbeeld, lichtcomfort (UGR Buiten) en duurzaamheid (LCA). De totale score van de kwaliteit en de prijs bepaalt de winnaar.

De levering van LED-armaturen aan de opdrachtgever omvat voor de jaren 2024-2030 ca.:
• Overspanning-hangarmaturen 217 st. in 2024
• Kromstaafmast-armaturen 80 st. in 2025
• Kromstaafmast-armaturen 158 st. in 2030

De af te sluiten overeenkomst wordt aangegaan voor de periode van zes jaar tot 31 december 2030. De overeenkomst kan niet worden verlengd. De overeenkomst heeft een geraamde omzetwaarde van 80% van de aantallen over de gehele looptijd van het contract. Aanbesteder volgt met deze aanbesteding de openbare procedure.

Bron: Tenderned zondag 19 mei 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/336766

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 21 mei 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *