Hacousto wint ProRail aanbesteding cameratoezicht – Aanbestedingsnieuws

Hacousto wint ProRail aanbesteding cameratoezicht

ProRail heeft Hacousto gekozen als partner voor het functioneel en technisch applicatiebeheer van haar Video Management Systemen (Genetec). Vanuit hun Service Operations Center (SOC) gaat Hacousto dag en nacht (24/7) de beschikbaarheid en kwaliteit van het complexe ProRail VMS monitoren en herstelwerkzaamheden, IT-beheer en mogelijke storingen op afstand managen & uitvoeren. 

ProRail zet camerabewaking in op de stations en omgeving voor de veiligheid van reizigers, personeel en de treinenloop. De camera’s dragen bij aan de (sociale) veiligheid op de stations, maar ook aan de werkprocessen die in opdracht van ProRail en NS worden uitgevoerd op de stations. Op dit moment zijn er ca. 5.000 camera’s op diverse locaties in stations, fietsenstallingen, tunnels, etc.

Het Hacousto Service Operations Center zal een actieve rol spelen in het functioneel en technisch applicatiebeheer. Door de 24/7 bewaking van alle componenten worden storingen en uitval geminimaliseerd. Onze IT-specialisten zullen complexe systeemvraagstukken beheren en remote ondersteuning bieden.

©Prorail 2021

Het aanbestedingsteam van Hacousto ging op scherp en met vertrouwen het proces in. Na ontvangst van de definitieve gunning was de ontlading van het team duidelijk hoorbaar in de online Teams-meeting; “Yes we did it!” ProRail kiest voor Hacousto vanwege de gecombineerde expertise van videotechniek, systeembeheer en IT-netwerken. Tot en met 2027, met optionele verlengingen gaan we proactief diverse ontwikkelingen doorvoeren.

Hacoousta is ProRail dankbaar voor het vertrouwen en kijken uit naar de samenwerking in de aankomende jaren.

“Vanuit het SOC gaan we storingen, IT beheer- en herstelwerkzaamheden op afstand managen en uitvoeren, zodat de beschikbaarheid van de ProRail Video Management Systemen maximaal geborgd blijven.” – Raimond van der Hoek –

Eerdere projecten van Hacousto zijn de Blankenburgertunnel en bij de Arie de Witbrug op Urk.

Bron: Hacousto, 26 maart 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *