Haarlem wint Procura+ Award – Aanbestedingsnieuws

Haarlem wint Procura+ Award

Met de aanbesteding voor grond, weg en waterbouw heeft de gemeente Haarlem de Procura+ Award 2020 gewonnen. De Procura+ Awards worden uitgereikt aan de meest innovatieve en duurzame aanbestedingen in Europa. De gemeente Haarlem werd uit vele inzendingen gekozen tot winnaar in de categorie ‘Aanbestedingsinitiatief van het jaar’. Procura+ is een Europees inkoopnetwerk, opgericht door ICLEI een Duits internationaal samenwerkingsverband van lokale overheden voor duurzame initiatieven.

©Procura 2020

In de aanbesteding voor grond, weg en waterbouw –  de samenwerkingsovereenkomst projectmanagement en Ingenieursdiensten en Raamovereenkomst Groot Onderhoud – is marktpartijen gevraagd om samen tot duurzame, innovatieve en sociale oplossingen te komen.

Haarlem kiest waar mogelijk voor functionele eisen die de partners in staat stellen hun eigen oplossingen te ontwikkelen en tegelijkertijd de stad helpen haar doelen te bereiken. Zo wordt de kennis van de markt goed gebruikt. Ook neemt Haarlem social return on investment op in al haar contracten. De contractpartners zijn verplicht om 4% van hun jaarlijkse inkomsten uit te geven aan het opnemen van kwetsbare groepen in hun personeelsbestand.

Procura+ is een plek waar Europese overheden inspiratie opdoen. Haarlem wordt samen met andere winnaars uit heel Europa als inspirerend voorbeeld genoemd op het gebied van innovatief en duurzaam aanbesteden. procuraplus.org

Bron: Haarlem, 1 oktober 2020

Uit het juryrapport:

The Procura+ participant City of Haarlem (Netherlands) and their cooperative approach to supplier management to achieve a circular and sustainable city was announced as the winner of the “Procurement Initiative of the Year”. The City has worked closely with public maintenance suppliers to create trust partnerships where suppliers ensure that social and sustainability goals are met, while given the freedom to innovate in how they deliver their services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *