Haarlem kiest vaste onderhoudspartners met raamcontract – Aanbestedingsnieuws

Haarlem kiest vaste onderhoudspartners met raamcontract

De gemeente Haarlem heeft vaste partners gezocht voor het onderhoud van de stad. Na het dagelijks beheer van de openbare ruimte worden vanaf 17 mei 2017 ook alle groot onderhoudsprojecten door vaste contractpartners uitgevoerd. Bij de voorbereiding van projecten wordt de gemeente Haarlem ondersteund door Antea Nederland B.V. en Witteveen + Bos raadgevende ingenieurs B.V.

Voor de uitvoering van de groot-onderhoud projecten zijn Dura Vermeer divisie Infra B.V. , Heijmans Infra B.V., aannemingsmaatschappij van Gelder B.V. en Oosterhof Holman beton- en waterbouw B.V. gecontracteerd. De contractperiode geldt voor 4 jaar met de mogelijkheid tot nog 1 jaar verlenging.

“De nieuwe manier van werken met vaste partners moet ervoor zorgen dat door intensievere samenwerking de groot onderhoudsprojecten efficiënter worden uitgevoerd. De nieuwe partners gaan daarnaast op innovatieve wijze een bijdrage leveren aan de circulaire economie en duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Haarlem. Voor participatie en inspraak blijft de gemeente verantwoordelijk. De marktpartijen hebben hierin alleen een ondersteunende rol”, aldus wethouder Cora Yfke Sikkema.

Haarlem groot onderhoud partners, bron: persbericht Dura Vermeer

De komende jaren werkt de gemeente samen met 2 project- en ingenieursbureaus voor de voorbereiding van projecten en 4 aannemers voor de uitvoering. Door de samenwerking ontstaat meer routine en duidelijkheid in de rolverdeling tussen de regisserende gemeente en de regie partners. Daarnaast kunnen de gemeente en de verschillende partners beter gebruik maken van elkaars innovatie kracht.

Door intensieve samenwerking met vaste partners verwacht de gemeente dat de efficiency in de projecten wordt verhoogd. Doordat er eenmaal in de 4 jaar een Europese aanbesteding plaats vindt in plaats van voor ieder project 2 aanbestedingsprocedures. Ook de kwaliteit van de dienstverlening van de marktpartijen gaat omhoog.

Bron: Haarlem, 17 mei 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *