Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland zoekt nieuwe hulpverleningsvoertuigen – Aanbestedingsnieuws

Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland zoekt nieuwe hulpverleningsvoertuigen

Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) gaat volgend jaar een project starten voor de aanbesteding van nieuwe hulpverleningsvoertuigen. De voorbereidingen voor dit project zijn echter al in volle gang. Zo is er een werkgroep, met vertegenwoordigers uit elk incidentbestrijdingsgebied, gevormd die bezig is met de randvoorwaarden. De groep denkt na over wat voor soort voertuig er moet komen (moeten de voertuigen worden uitgerust met een manschappencabine, kraan of lier etc.), maar ook over welke gereedschappen straks op de nieuwe voertuigen moeten komen te liggen.

De VNOG bestrijkt een strook in Gelderland van Harderwijk tot Winterswijk. De veiligheidsregio bestaat uit 22 gemeenten. Het Algemeen Bestuur bestaat uit de 22 burgemeesters van de gemeenten. In het gebied wonen op een oppervlakte van 3.000km² ruim 870.000 mensen. In de regio zijn 56 brandweerposten actief. Er werken zo’n 1.500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten in deze regio.

Bron: wikimedia

De aanbesteding voor nieuwe uitrukkleding (bluskleding) is gepubliceerd. Ook een aanbesteding voor tankwagens groot is online en is zojuist een rectificatie van gepubliceerd. Daarmee is de deadline verschoven van 23 naar 30 mei 2017. De Inschrijving (inclusief alle gevraagde bijlagen, verklaringen, bewijsmiddelen etc.) dient uiterlijk op DATUM 4 via TenderNed te zijn ingediend. Aanbiedingen die niet via Tenderned zijn ontvangen worden niet in behandeling genomen. Datum 4 is volgens de aanbestedingsstukken echter toch 23 mei 2017.

Voor de beoordelingssessie van de pakken wordt de hulp ingeroepen van de repressieve collega’s. Zij kunnen immers het beste de diverse pakken beoordelen. Deze vraag is inmiddels via incidentbestrijding uitgezet.

Het inkooptraject van de MCU’s is al zover, dat de opdracht is gegund. Het bedrijf Contour Advanced Systems uit Varsseveld gaat de twee voertuigen bouwen en leveren. Het wordt een vaste opbouw op een Daf chassis. Medio december zullen beide voertuigen operationeel zijn.

Bron: TenderNed/VNOG, 18 mei 2017

Zie deze link voor een overzicht van de aanbestedingen van de VNOG.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *