Grote wijzigingen in TenderNed – Aanbestedingsnieuws

Grote wijzigingen in TenderNed

Ook in 2020 wordt Tenderned verbeterd. Met name voor aanbestedende diensten verandert er veel. Ook inloggen en registreren verandert. De meeste schermen voor ondernemers zijn al vernieuwd.

Zowel het design als de werking van de applicatie worden onder handen genomen. Omdat deze aanpassingen erg ingrijpend zijn, hebben ze bij Tenderned ervoor gekozen het stap voor stap te doen. Bij sommige pagina’s worden eerst de basisfuncties aangepast, die vervolgens later worden uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Dit geldt bijvoorbeeld bij Vraag & antwoord. Door deze gefaseerde aanpak zorgt men ervoor dat de TenderNed applicatie goed blijft werken.

Dit jaar (2020) worden de schermen voor de aanbestedende diensten één voor één aangepast. Dat betekent dat u als aanbestedende dienst tijdelijk zowel met nieuwe als oude schermen werkt.

Welke wijzigingen al zijn gerealiseerd en welke nog onderhanden zijn vind u in de brontekst (link onderaan dit artikel)

TenderNed niet meer te gebruiken in Internet Explorer

Omdat men wil dat u TenderNed goed en veilig kunt gebruiken, is de applicatie vanaf midden maart niet meer toegankelijk via Internet Explorer (IE). Internet Explorer is sterk verouderd en wordt door eigenaar Microsoft niet langer ondersteund. Gebruik dus een andere, recent geüpdatete, browser zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge Chromium of Safari.

Aanpassingen voor ondernemers

Voor ondernemers is al veel klaar. De belangrijkste schermen zijn aangepast. Een aantal schermen zal pas later, vermoedelijk in 2021, worden aangepast. Zoals het aankondigingenplatform, persoonlijke instellingen en persoonlijke berichten. Wat al gerealiseerd is vind u ook in het brondocument ( (link onderaan dit artikel)

Aanbestedingsnieuws is als belangrijk nieuwsmedium bij aanbestedingen, zeer tevreden over het gebruik van Tenderned. De aanbestedingen en documenten zijn goed toegankelijk, je hoeft niet in te loggen of erger nog je eerst aan te melden om te zien of je je wilt aanmelden zoals bij andere platforms.

Wensen hebben we nog wel, bijvoorbeeld de verwijzing naar een ander platform bij aanbestedingen die op bijv. Negometrix zijn geplaatst. Bij het activeren van de link wordt helaas geen nieuw tabblad geopend. Als wij dan ons ding hebben gedaan en weer teruggaan naar Tenderned moeten we onze selecties opnieuw invoeren. Wij kunnen natuurlijk zelf de link in een ander tabblad openen, maar dat wordt in de haast nog wel eens vergeten. Gaarne dus de link bij bijv. “Ga voor meer informatie over deze aanbesteding naar de website van Aanbestedingskalender.nl.”  openen in een nieuwe tab. Niet alleen voor ons handig maar ook voor ondernemers die op zoek naar potentiële opdrachten Tenderned afkruien.

Bron: Tenderned 27 juli 2020 https://www.tenderned.nl/cms/nieuws-verbeteringen-tenderned/grote-wijzigingen-tenderned

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *