Groot onderhoud stuwen door Van Mourik Infra – Aanbestedingsnieuws

Groot onderhoud stuwen door Van Mourik Infra

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat Mourik Infra van 2023 t/m 2026 grootschalige civieltechnische en werktuigbouwkundige onderhoudswerkzaamheden verrichten aan de Maasstuwen in Linne, Roermond, Belfeld en Sambeek.

De stuwen zijn allemaal gerealiseerd in de jaren “20 van de vorige eeuw en daarmee nagenoeg 100 jaar oud. Het onderhoud is erop gericht om de geëiste betrouwbaarheid van de stuwen voor een lange periode te continueren.

De opdracht bestaat onder andere uit het vervangen van de aandrijvingen van de stuwen, herstel van bodembescherming, conserveringswerkzaamheden en repareren van betonschades. Bij de stuw Roermond dienen ook grote delen van de poireestuw vernieuwd te worden inclusief een nieuw te bouwen stuwkraan. De werkzaamheden mogen alleen uitgevoerd worden in het laagwaterseizoen om de afvoercapaciteit van de stuwen niet te beperken. Dit vereist een strakke planning en goede raakvlakbeheersing.

Gelijktijdig met de civieltechnische en werktuigbouwkundige maatregelen, worden ook voorbereidingen getroffen om de bediening en besturing van de stuwen te moderniseren. Dit werk valt echter niet in de scope van dit project en wordt apart aanbesteed.

Rijkswaterstaat selecteerde bij de aanbesteding van het werk op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit, ook wel Beste Prijs-Kwaliteit Verhouding (BPKV) genoemd. De inschrijving van Mourik draagt in hoge mate bij aan de doelstellingen van Rijkswaterstaat op het gebied van duurzaamheid en aan een planning die zo groot mogelijke beschikbaarheid en veiligheid van het werk oplevert.

Bron: VanMourik / Rijkswaterstaat, 5 oktober 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *