Groen licht voor duurzaam Lelystad – Aanbestedingsnieuws

Groen licht voor duurzaam Lelystad

De raad van Lelystad heeft dinsdag 14 februari 2017 het uitvoeringsplan Duurzaamheid vastgesteld. Eerder in 2016 had de raad al de kaders voor duurzame ontwikkeling in Lelystad bepaald. Met de vaststelling van het uitvoeringsplan heeft de raad nu het groene licht gegeven voor de start van vele projecten en activiteiten voor een duurzamer Lelystad. Het uitvoeringsplan Duurzaamheid is een uitwerking van de Kadernota Duurzaamheid die in opdracht van de raad is opgesteld om in 2025 in Lelystad energieneutraal te zijn.

Concreet betekent dit dat de komende jaren ingezet gaat worden op een groot aantal projecten en activiteiten. Hiervoor is een totaal budget beschikbaar van bijna 400.000 euro per jaar in 2017 en 2018. Daarnaast heeft de raad budget beschikbaar gesteld voor het voorbereiden van een energiefonds, waar particuliere woningeigenaren, vastgoedeigenaren e.a. een lening kunnen aanvragen voor het treffen van energiebesparende maatregelen en/of het opwekken van duurzame energie.

Wethouder Elly van Wageningen: “Duurzame ontwikkeling is een kwestie van uithoudingsvermogen en vooruitzien. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp met een grote impact op de toekomst voor onze kinderen en voor de stad.

Bron: Lelystad, 15 februari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *