Gratis training in aanbesteden lokale ondernemers Schiedam – Aanbestedingsnieuws

Gratis training in aanbesteden lokale ondernemers Schiedam

Foto: Schiedam.nl

Het succesvol inschrijven op Europese Aanbestedingen is een vak apart. Grote commerciële bedrijven hebben professionele teams voor aanbestedingen. Iets minder grote bedrijven huren experts in. Die experts helpen mee om de kans op winnen zo groot mogelijk te maken. Kleine ondernemingen hebben die luxe niet. Die moeten het inschrijven voor aanbesteden vaak naast hun gewone werkzaamheden doen. Veel ondernemers denken dat Europees Aanbesteden heel lastig is en besluiten daardoor om zich niet in te schrijven. De gemeente Schiedam wil deze kleine ondernemers helpen en verzorgt een training Europees Aanbesteden.

Nu de gemeente Schiedam haar aanbestedingskalender openbaar heeft gemaakt, geven wij graag uitleg aan het lokale MKB. In deze training leggen wij uit welke soorten aanbestedingen er zijn. We leggen uit waarom in individuele aanbestedingen gekozen wordt voor een bepaalde wijze van marktbenadering. Ook leggen we uit dat het idee dat Inkoop ‘altijd voor de laagste prijs kiest’ inmiddels erg ouderwets is.

Met het actieplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen kiest de gemeente juist voor leveranciers die uitblinken in zaken als; social return, innovatieve oplossingen, duurzaamheid en circulariteit. Inkopen met aandacht voor diversiteit en anti-discriminatie en het naleven van Internationale Sociale Voorwaarden (anti-kinderarbeid) zijn ook heel belangrijk voor de gemeente. Na de training hopen wij dat het lokale MKB niet meer ‘opziet’  tegen het inschrijven op Europese aanbestedingen. En dat ondernemers weten waar ze op moeten letten bij inschrijven voor aanbestedingen.

De inkoopadviseurs van de gemeente verzorgen deze training zelf. Dus geen ingehuurde inkoopexpert van buiten die een prachtig verhaal vertelt. Maar de ambtenaren zelf, die verantwoordelijk zijn voor het inkoopproces.

  • Locatie: SHOP, Hoogstraat 140-142
  • Datum: dinsdag 18 februari 2020
  • Tijd: inloop 15.30. Start 16.00 uur.

Neem voor meer informatie en aanmelden voor deze training contact op met Alexander Arsath Ro’is van de afdeling Inkoop.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *