Gouda verduurzaamt lichtmasten sportvelden – Aanbestedingsnieuws

Gouda verduurzaamt lichtmasten sportvelden

De gemeente en Sport.Gouda hadden al langer de wens om sportaccommodaties te verduurzamen. Daarom zijn laatst alle 12 armaturen van de lichtinstallatie bij RFC Gouda vervangen door led-armaturen. Hiermee bespaart de vereniging 22% aan energie, terwijl het veld veel beter verlicht is.

“Verduurzaming en klimaat zijn belangrijke onderwerpen voor de gemeente. Vanuit de klimaatdoelstellingen én kostenbesparing stimuleren we sportverenigingen om energie te besparen. De nieuwe led-verlichting bij RFC Gouda is een mooi voorbeeld van een verduurzaming die de komende jaren ook een forse besparing voor de vereniging oplevert.” Wethouder Sport, Michiel Bunnik

Al jaren streven zowel RFC Gouda als de gemeente naar een duurzame, veilige sportomgeving. In de jaren hiervoor door onder andere verruiming van de veldencapaciteit om invulling te geven aan het groeiend ledenaantal, maar ook in de verduurzaming van het sportpark met de directe investering in led-verlichting.

Mede door de proactieve houding van de gemeente en de medewerkers van Sport.Gouda is in zeer korte tijd een prachtige installatie geleverd waarmee RFC Gouda de komende jaren een forse besparing op de elektriciteitskosten realiseert. Ook ia RFC Gouda begeleid met de aanvraag voor de juiste subsidies die deze investering draaglijker maakt. De rugbyclub is dankbaar aan de buurtbewoners die door directe en opbouwende feedback hebben gezorgd dat tijdens de installatie de kinderziektes met betrekking tot afstelling snel verholpen zijn.

Bron: Gouda, 16 maart 2021

©Gouda, 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *