Gouda opent sedum bushokjes – Aanbestedingsnieuws

Gouda opent sedum bushokjes

Gouda heeft gisteren bushokjes met sedumdaken feestelijk in gebruik genomen. “De plantjes op de daken zijn niet alleen een lust voor het oog, ze zijn ook goed voor de luchtkwaliteit en sluiten goed aan op de ambitie van Gouda om in 2040 CO2-neutraal te zijn.”

In totaal worden 75 bushokjes vervangen, met uitzondering van de bushokjes van R-Net. Het feestelijke moment was gelijk ook de start van de vervanging van alle andere reclameobjecten in Gouda. Daarvoor heeft Gouda het bedrijf Clear Channel ingeschakeld.

Clear Channel heeft dit jaar de aanbesteding gewonnen voor de buitenreclame in Gouda. Het gaat om abri’s en vrijstaande panelen. De komende periode worden de overige reclameobjecten vervangen door nieuwe objecten. Wethouder Thierry van Vugt (stadsmarketing en welstand) is blij met de nieuwe re

©Gouda 2020

lameobjecten: “Deze nieuwe aanbesteding bood ons de kans om de buitenruimte in te richten met nieuwe, ‘state-of-the-art’ voorzieningen. Hierbij is ook gelijk gekozen voor een duurzame oplossing met groene daken of zonnepanelen.

En worden vijf bushokjes voorzien van AED’s, waarmee hartmassage kan worden verricht. De vernieuwing biedt maatwerkinformatie aan inwoners en bezoekers aan de stad. Naast een plattegrond wordt ook de evenementenkalender met de hotspots van Gouda op een aantal digitale borden getoond. De nieuwe aanbesteding levert bovendien structureel extra inkomsten op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *