Glasvezel aangelegd in buitengebied Putten – Aanbestedingsnieuws

Glasvezel aangelegd in buitengebied Putten

Eerder berichtten we al dat het onmogelijk was om glasvezel in het buitengebied aan te leggen omdat de Europese regelgeving om dat versneld aan te leggen een grote cirkelredenering was, met daarin twee cirkelredeneringen.

Je moet een aanbesteding doen, maar je kan geen aanbesteding doen, want er is geen markt voor het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. Maar de regels voor het met versnelde toegang verlenen van staatssteun, de groepsvrijstellingsverordening, zien erop toe dat je van een aanbesteding bent uitgezonderd, als je maar een aanbesteding doet. Dan was er nog een witte gebieden regeling. Maar om als witte gebied te zijn aangemerkt, moest je alleen slechts eerst als wit gebied zijn aangemerkt.

Toch kan het allemaal en wel in Putten, op de grens van Putten en Nijkerk. Waarom daar, terwijl alle aspirant witte gebieden in Gelderland en Overijssel en Friesland smachten om glasvezel te kunnen aanleggen naar alle afgelegen boerderijtjes. Hoe? Sja. Maar de BAM gaat het nu doen dus. Hoe? Met een aanbesteding? Sja …  Waarom nou daar? Sja.

Precies op de grens van de gemeenten Putten en Nijkerk is afgelopen vrijdag de aanleg van glasvezel gestart. Wethouders Roelof Koekkoek (Putten) en Mariëlle Broekman (Nijkerk) maakten vanmorgen samen met Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf, een start met de eerste graafwerkzaamheden door in twee graafmachines de eerste meters geul te graven. In april werd bekend dat er glasvezel in dit buitengebied zou komen, toen ruim 53% van de inwoners een glasvezelabonnement had afgesloten.

Meer informatie is beschikbaar op www.glasvezelbuitenaf.nl.

 

Bron: BAM, 15 oktober 2018

https://www.bam.com/nl/pers/persberichten/2018/10/aftrap-aanleg-glasvezel-in-buitengebied-vallei-en-veluwe-midden?position=1&list=TpxkEBQ-5WEO4mUf4ZHLv-CqWcFc-lBm9CruL8AMRNU

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *