Gemeente Maastricht rijdt met elektrische deelauto – Aanbestedingsnieuws

Gemeente Maastricht rijdt met elektrische deelauto

Sinds deze week staan er elektrische auto’s klaar voor de medewerkers van de gemeente Maastricht. De gemeente heeft drie elektrische auto’s ter beschikking gesteld voor zakelijk vervoer. Wethouder Krabbendam was 1 van de eersten die een ritje maakte in de elektrische BMW.

De auto’s maken onderdeel uit van de pilot ecarshare. Die pilot duurt in eerste instantie 1 jaar. Met deze pilot wil de gemeente ervaring opdoen met duurzame mobiliteit. De proef geeft een goed beeld wie voor welke soort zakelijke autoritten gebruikmaakt van een elektrische deelauto en hoe het praktisch werkt. Het is verbonden aan een app, waar gebruikers van de auto zich mee moeten aanmelden. Om een elektrische deelauto te kunnen reserveren heb je een Kiwy of Keyzee account nodig.

Fragment https://www.youtube.com/watch?v=uLiHjt2IX_w

Krabbendam: “Met deze pilot willen wij ook onze steen bijdragen aan een klimaatneutraal Maastricht. Dat is ons streven als stad. En dat doen we door samen met bedrijven, organisaties, bewoners allerlei wegen te bewandelen onder de noemer #missionzeromaastricht (mzm). Met deze pilot hopen we het goede voorbeeld te geven.”

Voor Krabbendam zelf was de elektrische deelauto geen goed alternatief: “Normaal gesproken pak ik altijd mijn e-bike. Maar als het niet anders kan is de elektrische deelauto een goed en groen alternatief. Het is een moderne elektrische auto die verder hetzelfde rijdt als een gewone auto.”

eCARSHARE is begonnen als een pilot project van de gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg en is nu een deel-auto programma met landelijke dekking. eCARSHARE.nl is een 100% elektrisch deel-auto programma voor overheden, organisaties en bedrijven en hun medewerkers.

Bron: Maastricht, 5 oktober 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *