Gezamenlijk aanbesteden energiepalen leidt tot wederzijds schaalvoordeel – Aanbestedingsnieuws

Gezamenlijk aanbesteden energiepalen leidt tot wederzijds schaalvoordeel

Op 5 december 2016 is in Zeist de eerste laadpaal binnen de nieuwe aanbesteding van MRA-Elektrisch feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Roy Luca van de gemeente Zeist deed de eerste laadsessie.  Op dit moment zijn er circa 2.000 oplaadpunten; dat aantal wordt met 2.400 laadpunten uitgebreid.
De grote aantallen kunnen worden gerealiseerd door een effectieve samenwerking tussen de overheden en marktpartijen. MRA-E heeft voor de gemeenten in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht de realisatie van oplaadpalen gezamenlijk aanbesteed. PitPoint gaat de laadpunten plaatsen. Bijna tachtig gemeenten kunnen meedoen en samen optrekken.
Maarten Linnenkamp van projectbureau MRA-E legt de voordelen van

Laadpaal ©ZaZ, 2016
Laadpaal ©ZaZ, 2016

gezamenlijk aanbesteden uit:

“Doordat overheden via MRA-E gezamenlijk aanbesteden, zijn de voorwaarden eenduidig en zorgen we voor volume. Marktpartijen kunnen daardoor scherp op de aanbesteding inschrijven, en dat maakt het laden goedkoper voor de gebruiker. Zo kunnen we in de regio een prijs garanderen waardoor elektrisch rijden goedkoper is dan rijden op benzine. MRA-E zet zich in voor transparantie in de prijzen voor de gebruiker en werkt aan het efficiënter en slimmer maken van het laadnetwerk met gebruik van duurzame energie. De samenwerking levert niet alleen voor overheid en markt voordeel op, ook de gebruiker profiteert.”
Jan Theo Hoefakker van PitPoint onderstreept het belang van gezamenlijk aanbesteden:
“Door samen te werken met de gemeenten in de drie provincies zorgen we voor een uniforme standaard in de regio en daarnaast voor een efficiënte uitrol. Er zijn nu natuurlijk al 100.000 elektrische voertuigen op de weg. Dat worden er alleen maar meer.
Bron: MRA-E, 6 december 2012
http://mra-e.blogspot.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *