Gevelrenovatie Hoofdkantoor HH Rijnland – Aanbestedingsnieuws

Gevelrenovatie Hoofdkantoor HH Rijnland

Gevelbekleding HHR. Foto: Google Streetview

Het pand van het Hoogheemraadschap van Rijnland aan de Archimedesweg 1 in Leiden is opgericht in 1998. De gevels van het pand zijn voorzien van een gevelsysteem met keramische gevelelementen tussen metalen profielen. Dit betreft gezette metalen C-profielen als horizontale geleding ter hoogte van de verdiepingsvloeren en afdekkende profielen tussen de vlakken met keramische elementen. Deze metalen profielen zijn bevestigd op multiplex stroken die tegen de HSB-gevelelementen zijn bevestigd. Daar het hier een open (ventilerend) gevelbekledingssysteem betreft, kan ook vocht achter de gevelbekleding raken.
Op enkele locaties heeft vochtindringing reeds geleid tot ernstige houtrot in de multiplex stroken. Hierdoor zijn onlangs enkele C-profielen losgekomen uit de gevel.

Volgens de website van architect Jan Brouwer is hij zelf ook weer terug bij steen en hout.

Langs de randweg in Leiden, op een terrein met bedrijfsgebouwen niet ver van het ziekenhuis en het centraal station, is het nieuwe kantoor voor het Hoogheemraadschap Rijnland verschenen. De organisatie kwam uit de middeleeuwse binnenstad en was gewend vanuit verschillende locaties te opereren. In dit kantoor kwam voor het eerst iedereen onder hetzelfde dak. In de opdracht stond expliciet dat het gebouw van metselwerk moest worden gemaakt. Een eis die subtiel is omgebogen in een uitwerking met keramische gevelbekleding, een systeem dat mede door Renzo Piano is ontwikkeld. Na een lange periode van experimenteren met kunststof gevels, is Jan Brouwer terug bij een gebouw van gebakken steen en houten kozijnen.

Naast renovatie van de gevelbekleding is het gebouw toe aan het nodige onderhoud op het gebied van schilderwerk en dient de gevel weer gereinigd te worden. De opdracht bestaat in hoofdzaak uit drie onderdelen:
1) Herstelwerkzaamheden gevel
Dit omvat de nodige herstelwerkzaamheden om de technische staat van de gevel
te herstellen.
2) Schilderwerk
Dit omvat de nodige schilderwerkzaamheden aan de gevel.
3) Gevelreiniging
Dit omvat de gevelreiniging van het gehele gebouw.

Het gehele werk dient uiterlijk opgeleverd te zijn op 1 maart 2023.

Op woensdag 1 juni 2022 wordt u in de gelegenheid gesteld om de locatie te bezoeken van 10.00 – 11:00 uur. Eventuele vragen dienen na het bezoek op Tenderned te worden ingediend. U kunt zich hier voor aanmelden tot en met maandag 30 mei 2022, uitsluitend door het sturen van een bericht via Tenderned. Het sturen van berichten is mogelijk via het dashboard onder de kop communicatie.

Gekozen is voor een Nationale aanbesteding volgens de openbare procedure. De opdracht wordt gegund op basis van het gunningcriterium “Economisch Meest Voordelige Inschrijving” (EMVI): beste prijs-kwaliteitsverhouding. Welke inschrijver de “beste prijs kwaliteit verhouding” heeft ingediend wordt aan de hand van de volgende gunningcriteria bepaald:
1. Kwaliteit (40%)
– Faseringsplan
– Omgevingsmanagement
2. Aanbiedingsprijs (60%)

Bronnen: Brouwerarchitect.nl en Tenderned donderdag 19 mei 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/261847

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *