Langezaal en Inniger vervangt installaties brug Gouda – Aanbestedingsnieuws

Langezaal en Inniger vervangt installaties brug Gouda

Aannemer Langezaal & Inniger vervangt voor gemeente Gouda de elektrische installaties van de Goverwellebrug en de Steve Bikobrug. Ook maakt de aannemer voor de bruggen een nieuwe centrale bediening in het Huis van de Stad. Na de werkzaamheden worden de 2 bruggen op afstand bediend. De bedienhuisjes bij beide bruggen worden verwijderd.

©Gouda 2022

Tijdens het vervangen van onderdelen op de brug wordt het fietspad in delen afgesloten. Dit betekent dat het fietspad op de brug eerst aan de ene kant, en daarna aan de andere kant is afgesloten. De fietspaden zijn nooit tegelijk afgesloten. Fietsers worden bij de afsluiting van een fietspad op de Steve Bikobrug omgeleid via de Kromme Gouwe. Andere weggebruikers kunnen tijdens deze werkzaamheden soms lichte hinder ervaren door de afsluiting van 1 rijbaan. Er blijft altijd 1 rijbaan in beide richtingen open.

De voorbereidende werkzaamheden aan de Steve Bikobrug zijn volgens een bericht op de website van de gemeente Gouda begin april begonnen. De hinder is voor het eerst merkbaar vanaf 23 mei wanneer het 1e fietspad wordt afgesloten.

  • In het Huis van de Stad richt aannemer Langezaal & Inniger een centrale bedienpost in voor de Steve Bikobrug en de Goverwellebrug. Na de werkzaamheden worden de 2 bruggen vanuit het Huis van de Stad bediend en niet meer vanaf de Steve Bikobrug.
  • Daarna vervangt de aannemer de elektrische installaties van de Goverwellebrug en de Steve Bikobrug. Het gaat bijvoorbeeld om de slagbomen, stoplichten en besturingskasten.
  • De bedienhuisjes bij beide bruggen worden gesloopt. Ze zijn niet meer nodig met de nieuwe bedienpost in het Huis van de Stad.

De werkzaamheden zouden in april beginnen maar die werden toen uitgesteld volgens de gemeente vanwege leveringsproblemen. Er zijn problemen met de levertijden van bouwmateriaal en overige materialen, dat zou volgens de leverancier aan corona liggen.

Bron: Gouda, mei 2022

Centrale brugbediening

 

NDR, het bericht is ongedateerd op de website van Gouda verschenen. Wanneer tussen 1 april en mei de opdracht is gegund is niet bekend uit openbare stukken.

Ondertussen heeft Gouda een andere aanbesteding open staan voor het onderhoud van bruggen. Op die aanbesteding kan nog 21 dagen worden ingeschreven. Die aanbesteding is recent gerectificeerd: https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/260233/

Volgens de samenvatting van de tender gaat die aanbesteding over:

De aan te besteden Opdracht voor een onderzoek naar de constructieve veiligheid van enkele kunstwerken bestaat uit het uitvoeren van inspectie/onderzoek op locatie, een constructieve beschouwing, verificatieberekening, restlevensduuranalyse en te adviseren maatregelen op korte en langer termijn voor de volgende kunstwerken.

– Brug Mallegatsbrug (000663)

– Brug Blekersbrug (000524)

– Walmuur Walvisstraat (000987)

– Tunnel Spoorstraat (001107)

De gevraagde werkzaamheden zijn omschreven in de Eisenspecificatie Constructieve Veiligheid (ECV). Voor elk kunstwerk is een ECV opgenomen in de bijlagen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *