Gelderland wil 2e noodcontract Vervoersregio Arnhem Nijmegen – Aanbestedingsnieuws

Gelderland wil 2e noodcontract Vervoersregio Arnhem Nijmegen

©Gelderland 2022

Het dagelijks bestuur van de provincie Gelderland wil een 2e noodcontract afsluiten voor de vervoersregio Arnhem-Nijmegen/Veluwe Zuid. De intentie is behoud van het huidige dienstregelingsniveau en voorzieningen.

De tweede noodconcessie van 1,5 jaar wordt per december 2024 afgesloten. Deze volgt op de nu geplande noodconcessie van 2 jaar. De meerkosten van de aanvullende noodconcessie schatten we nu op € 20 miljoen tot € 46 miljoen. Dit bedrag moeten we nog op de provinciale begroting zoeken.

Een tweede noodcontract geeft de tijd om de problemen rond de aanbestedingen van het openbaar vervoer met het Rijk en andere provincies te bespreken. Provinciale Staten gaan deze koers bespreken.

Bij de bespreking van de Nota van Uitgangspunten later in 2022 gaat Gelderland opnieuw kijken naar hoe het totale openbaar vervoer nu is geregeld. En de kosten hiervan. Deze Nota van Uitgangspunten is de basis voor hoe de dienstregeling eruit gaat zien én hoe we allerlei voorzieningen regelen, zoals service aan reizigers.

De vraag is hoe we het openbaar vervoer zo kunnen organiseren dat Gelderland bereikbaar is. En dat die bereikbaarheid haalbaar en betaalbaar is én blijft. Deze bespreking gebeurt ook in het licht van het politieke gesprek over de totale provinciale begroting later in 2022.

“Het is belangrijk dat mensen naar hun werk, school of studie kunnen reizen of elkaar kunnen ontmoeten. De kosten van het openbaar vervoer betalen we samen. Nu stijgen de kosten zo enorm dat we dit echt landelijk moeten oplossen. Dat kunnen we niet als provincie alleen.”
Gedeputeerde Jan van der Meer

Bron: Gelderland, 23 maart 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *