Geef een man een vis – Aanbestedingsnieuws

Geef een man een vis

Foto: partial Roofmeister

Geef een man een vis en hij heeft die dag te eten, geef de man een hengel en hij heeft heel zijn leven te eten. Het is toch zo maar een gedachte die bij je opkomt als je leest over de mondmasker aanbestedingen in België en gezamenlijk Europa en een minister die achter het net … omdat er kapers op de kust zijn.

Ondertussen worden van verpakkingsmaterialen en stofzuigerzakken inderhaast mondmaskers gemaakt en er zijn oproepen van help ons aam maskers. Waar is toch die Hollandse ondernemingsgeest waar we vroeger zo goed in waren, is die bij de elitaire inteelt er soms uit geneukt? Waarom zijn we op zoek naar mondmaskers die steeds door andere mogendheden voor onze neus worden weggekaapt omdat we ons aan die rare Aanbestedingswet houden.

Een beetje minister met dadingsdrang had waarschijnlijk allang op Ali baba gekeken, net als wij https://dutch.alibaba.com/g/mouth-mask-machine.html en tientallen machines springen je tegemoet. En als de levertijd te lang is zullen er vast nog wel gebruikte staan. En transport mag nu ook geen probleem zijn, een vliegtuigje hier of daar is er in het land ook nog wel en vast ook nog genoeg mensen “met een afstand tot de arbeidsmarkt” die je goedkoop kunt inzetten. Goed, nog altijd duurder dan in China, maar daardoor staan vleermuizen hier ook maar zelden of nooit op het menu.

Kortom; Koop een hengel…. pardon mondmaskermachine(s)

Drs Ing E.R.G Ploeg
Bedrijfskunde, technische bedrijfskunde, elektrotechnische installaties

1 thought on “Geef een man een vis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *