Friese gemeenten regelen graafwerkzaamheden met LTC World software – Aanbestedingsnieuws

Friese gemeenten regelen graafwerkzaamheden met LTC World software

Laatst geupdate op augustus 13, 2021 door redactie

Vanaf 1 januari aanstaande gaan ook de Friese OWO gemeenten in zee met LTC. OWO is de intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland. De drie gemeenten zijn gaan samenwerken bij de inkoop van een applicatie LTC Meldingen & Vergunningen.
Door het proces rondom graafwerkzaamheden te automatiseren, krijgen de gemeenten meer grip op het plannen, vergunnen en administratief afhandelen van ondergrondse werkzaamheden. De applicatie support ook het combineren van verschillende werken door op hetzelfde moment te graven voor verschillende doeleinden. Dat scheelt weer in de kosten en administratieve lasten!
Maar in de planning draait het om meer dan alleen graafwerkzaamheden. Ook bovengrondse werken en drukbezochte evenementen kunnen van invloed zijn.

Door LTC applicaties met elkaar te koppelen, krijgt de gemeente een compleet overzicht van alle werkzaamheden en heeft de wegbeheerder pas echt regie binnen de openbare ruimte. Voor netbeheerders en aannemers die graafwerkzaamheden in de OWO gemeenten verrichten, betekent dit dat alle meldingen en vergunningsaanvragen voor graafwerkzaamheden vanafVoor netbeheerders en aannemers die graafwerkzaamheden in de OWO gemeenten verrichten, betekent dit dat alle meldingen en vergunningsaanvragen voor graafwerkzaamheden vanaf 1 januari 2020  eenvoudig via LTC ingediend kunnen worden.  eenvoudig via LTC ingediend kunnen worden.

Bron: LTC World, 14 december 2020

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *